Кметът на село Сталийска махала Цветан Цветанов - Петровката дава курбан за прякора си

https://www.24chasa.bg/novini/article/7534699 www.24chasa.bg
Цветан Цветанов - Петровката

В деня на християнските равноапостоли Свети Петър и Павел кметът на село Сталийска махала Цветан Цветанов - Петровката даде курбан за прякора си.

Вярващите вкусиха осветена чорбица за здравето му край старата черква „Свети Петър и Павел“. Светинята е от 1834 година, а в центъра на селото е изграден едноименен параклис.

Управникът разказва, че носи този прякор от втори клас, когато учителят му го нарекъл така. Бил най-дребен като петровска ябълка сред още двама съученици - Цветан Облака и Цветан Тебешира.

Кметът на Сталийска махала се прочу и с това, че преди години подари на премиера Бойко Борисов мъжко теленце при посещението му в ломския край. Сега е решил да се кандидатира отново на предстоящите местни избори през октомври.

„В бизнеса съм постигнал добри резултати, остава ми да служа на хората, а и те знаят, че помагам, имат нужда от мен,“ казва Петровката. Затова черпи наред, след участието си на събрание на Националното сдружение на общините в Република България в Боровец.

Някои го наричат Шерифа. Миналата година от кабинета му в кметството апаши бяха задигнали масивна каса с гербовия печат и пистолета му. Тогава кметът обяви награда от 3000 лева за този, който даде сведения да се заловят крадците, но тя остана неупотребена. Няма заподозрени по случая. Кметът запалил свещ, махнал с ръка и се помолил за здраве на цялото село. Оттогава лошотии в Сталийска махала няма.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Пребитият служител на "Левски" Цветан Вълчев е получавал заплахи отдавна, научи "България Днес". Те са били отправени от определена фенска групировка заради работата му в клуба. Първите подобни атаки към него са отпреди повече от година и половина, когато собственик беше Спас Русев. В основата са продажбата на рекламни продукти на "Левски".

С присъда заради неизпълнен договор се е уредила фирма на героя от ъндърграунда Димитър Вучев-Демби, показа проверка на "България Днес". С решение на Пловдивския районен съд Демби се задължава да изплати принудително 5398,09 лева главница заедно с натрупаните лихви и съдебни разноски за още над хиляда лева на местно транспортно дружество.

Ексхумация на тялото на легендарния банков обирждия Джон Дилинджър ще бъде направена през септември. Трупът му ще бъде изровен, за да се установи неговата самоличност. Гангстерът е направен на решето през 1934 г., след като влюбената в него българка Анна Акълиева го предава. До ден днешен се носят легенди за истината около смъртта му.