Oтнесен асфалт и повредени мостове са оставили проливните дъждове в Антоновско

https://www.24chasa.bg/region/article/7537862 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Проливните дъждове от последния месец са повредили мостове и пътища в Антоновско. Най-сериозни са пораженията върху съоръженията в селата Поройно и Дъбравица, които се нуждаят от спешен ремонт. Това съобщи кметът на общината Хайредин Мехмедов, предава БТА.

Повредени са основите на мостовете, обилните валежи са подкопали почвата. Съоръженията са в предаварийно състояние. "Изпратили сме искане за отпускане на средства за ремонт до Междуведомствената комисия", каза кметът.

За ремонта ще са необходими по 80 000 лева на мост. Ако парите бъдат осигурени, дейността по възстановяване ще започне веднага. Ако ли не - ще бъдат заделени от общинския бюджет през следваща година.

Дъждът е повредил и пътища в някои от селата на малката община. Има срутвания, на места асфалтът е отнесен, зейнали са дупки. За да се избегнат инциденти, по-големите вече са запълнени с фрезован материал. Предстои да започне и изкърпване на настилката в почти всички села на общината, допълни зам.-кметът Исмаил Ибрямов. В дейностите ще бъдат инвестирани парите, остатък от зимното поддържане.

По думите на Хайредин Мехмедов техника и общински работници почистват речните корита и около мостовете в Антоновско от наноси и паднали клони. Почистват се и крайпътни канавки.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Дори и на години, българките са най-красиви Лили АНГЕЛОВА Най-красивите баби в света са българки! Това са Силвия Домозетска и Стефи Стаменова. Силвия е журналист, продуцент и водещ на радио- и тв програми в Благоевград, на 51 години, а Стефи се окичи с лентата Мисис Баба на Балканите. "Щастлива съм с титлата

Бившият министър и настоящ партиен лидер Петър Москов опъна здраво нервите на МВР. Десният водач паркира безцеремонно джипа си под носа на институцията, точно на забранения ъгъл на улицата, видяха топпапараците на "България Днес". Ексздравният шеф не се притесни от близкото присъствие на куп униформени и хукна да си купува храна за вкъщи

Актрисата Виолета Марковска заприлича на истински ескимос, видяха папараците на "България Днес". Мария Чеканова от сериала "Столичани в повече" отиде до магазина сгушена в дебело зимно яке, а повече от половината й лице бе закрито от вълнен топъл шал. Екипирана от главата, но не и до петите. Актрисата бе забравила да закопчае ботите си и