Oтнесен асфалт и повредени мостове са оставили проливните дъждове в Антоновско

https://www.24chasa.bg/region/article/7537862 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Проливните дъждове от последния месец са повредили мостове и пътища в Антоновско. Най-сериозни са пораженията върху съоръженията в селата Поройно и Дъбравица, които се нуждаят от спешен ремонт. Това съобщи кметът на общината Хайредин Мехмедов, предава БТА.

Повредени са основите на мостовете, обилните валежи са подкопали почвата. Съоръженията са в предаварийно състояние. "Изпратили сме искане за отпускане на средства за ремонт до Междуведомствената комисия", каза кметът.

За ремонта ще са необходими по 80 000 лева на мост. Ако парите бъдат осигурени, дейността по възстановяване ще започне веднага. Ако ли не - ще бъдат заделени от общинския бюджет през следваща година.

Дъждът е повредил и пътища в някои от селата на малката община. Има срутвания, на места асфалтът е отнесен, зейнали са дупки. За да се избегнат инциденти, по-големите вече са запълнени с фрезован материал. Предстои да започне и изкърпване на настилката в почти всички села на общината, допълни зам.-кметът Исмаил Ибрямов. В дейностите ще бъдат инвестирани парите, остатък от зимното поддържане.

По думите на Хайредин Мехмедов техника и общински работници почистват речните корита и около мостовете в Антоновско от наноси и паднали клони. Почистват се и крайпътни канавки.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Легендата на родното кино Цветана Манева плаши дъждовете с огромен чадър. Топпапараците на "България Днес" изловиха актрисата на улицата с дъждобран, висок почти колкото звездата, въпреки че дъжд не валеше. Явно великата актриса носи чадъра, за да плаши времето, както гласи поговорката, коментираха столичани

Международен дебют като писател тихомълком е направил Евелин Банев-Брендо, показа проверка на "България Днес". Напук на трите си присъди и издирването от Интерпол, кокаиновият крал успява да преведе на английски и да издаде автобиографията си "Съзирам душата на България". Произведението вече се предлага в специализирани сайтове за книги из цял

Десетки обяви за намерени стотици регистрационни номера на коли се появиха в социалните мрежи. Това стана след страхотния порой, който се изсипа над София в понеделник вечерта. Улиците на много столични квартали се превърнаха в пълноводни реки, по които се носеха дори тежки коли. Много от автомобилите са останали без табели