Най-голямото училище в Община Несебър ще посрещне следващата учебна година с нова визия

https://www.24chasa.bg/region/article/7541129 www.24chasa.bg

След края на учебната година и финала на Международния турнир „Математика без граници" за най-голямото училище на територията на Община Несебър стартират строителните работи по проекта „Реконструкция, ремонт, оборудване и обзавеждане на СУ „Любен Каравелов“ – гр. Несебър“, финансиран по подмярка 7.2 от „Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 г.”. Отпуснатите средства са на стойност 1 681 000 лв. и включват безвъзмездна финансова помощ, предоставена чрез Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, и национално съфинансиране.

Освен саниране на сградата - ремонт на покрива на училището, полагане на топлоизолация по фасадите, подмяна на дограмата, проектът включва и ремонт на спортните площадки. Ще се изградят две баскетболни игрища с тартанова настилка, хандбално игрище с нова настилка от изкуствена трева и врати за хандбал или мини футбол, волейболно игрище с тартанова настилка, ще се положи тартанова настилка върху атлетическата писта. Също така ще се монтират подвижни светофари за обучение на деца с автономно захранване, ще се изгради комбинирана мултифункционална тренировъчна конструкция за стрийт фитнес. Ще се монтират 3 броя тенис маси за външно ползване и ще се поставят трибуни отстрани.

Така за новата учебна година най-голямото училище на територията на Община Несебър ще посрещне своите възпитаници с обновен и модерен облик.

Всички строителни и помощни дейности ще бъдат съсредоточени в рамките на училищния двор и сграда и няма да възпрепятстват нормалното протичане на туристическия сезон в Несебър.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Актьорът Тончо Токмакчиев е баш дядо, видяха топпапараците на "България Днес". Дъщерята на комика Таня, която живее със семейството си в Испания, се е прибрала за малко в България. По този повод щастливият кукувец гордо разходи 11-месечния си внук в столицата. Компания му правеха жена му и дъщеря му,

Проблеми с киберсигурността и хакерските атаки изпитва Светия Синод, установи проверка на "България Днес". В момента един от официалните сайтове на митрополитите рекламира епилация на краката на китайски език, а друг предлага почивка в Румъния на английски. От своя страна ръководството на Софийската епархия предупреди за измами свързани с

Не успя да подкрепи каузата за промени в закона Ще нарежа убиеца на Криси с бръснарско ножче, заканва се баба Милка на протест за справедливо наказание Влошено здраве спря майката на зверски изнасилените и убити сестри Росица и Христина Белнейски да се включи в протест срещу намаляване на присъдите на жестоките престъпници срещу самопризнания.