Най-голямото училище в Община Несебър ще посрещне следващата учебна година с нова визия

https://www.24chasa.bg/region/article/7541129 www.24chasa.bg

След края на учебната година и финала на Международния турнир „Математика без граници" за най-голямото училище на територията на Община Несебър стартират строителните работи по проекта „Реконструкция, ремонт, оборудване и обзавеждане на СУ „Любен Каравелов“ – гр. Несебър“, финансиран по подмярка 7.2 от „Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 г.”. Отпуснатите средства са на стойност 1 681 000 лв. и включват безвъзмездна финансова помощ, предоставена чрез Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, и национално съфинансиране.

Освен саниране на сградата - ремонт на покрива на училището, полагане на топлоизолация по фасадите, подмяна на дограмата, проектът включва и ремонт на спортните площадки. Ще се изградят две баскетболни игрища с тартанова настилка, хандбално игрище с нова настилка от изкуствена трева и врати за хандбал или мини футбол, волейболно игрище с тартанова настилка, ще се положи тартанова настилка върху атлетическата писта. Също така ще се монтират подвижни светофари за обучение на деца с автономно захранване, ще се изгради комбинирана мултифункционална тренировъчна конструкция за стрийт фитнес. Ще се монтират 3 броя тенис маси за външно ползване и ще се поставят трибуни отстрани.

Така за новата учебна година най-голямото училище на територията на Община Несебър ще посрещне своите възпитаници с обновен и модерен облик.

Всички строителни и помощни дейности ще бъдат съсредоточени в рамките на училищния двор и сграда и няма да възпрепятстват нормалното протичане на туристическия сезон в Несебър.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Звездата на "Ювентус" Кристиано Роналдо няма да бъде подложен на съдебно преследване в САЩ по обвинения в изнасилване. Това обявиха от окръжната прокуратура в Кларк Каунти. Според властите няма убедителни доказателства за сексуално насилие над Катрин Майорга и случаят се прекратява. Срещу Роналдо започна разследване във връзка с обвиненията на

Изключително тежки работни дни има певицата Лилана. Изпълнителката, която от дълго време е извън светлините на прожекторите, бе заловена от топпапараците на "България Днес" да пазарува. За минути Лилана влезе в супермаркет, откъдето си взе здравословно мляко и кола, след което изхвърча с бърза крачка.

На пазар за гримове се впусна устатият коафьор Валентин Кулагин, видя "България Днес". Участникът във „ВИП брадър“ изпробва качествата на различни четки и мазила за украса на женските лица и видимо остана доволен от продукцията. Гримьорът, който казва, че Бог и майка му са го дарили с невероятен ген и няма нужда от почти нищо,