Саниране на стари сгради разкрасява центъра на Бургас

https://www.24chasa.bg/region/article/7550827 www.24chasa.bg
В момента се работи по разкрасяване фасадата над складкарница "Роза" на бул. "Богориди"

И собственици на сгради по главната улица на Бургас "Александровска" искат да се включат в проекта на общината за саниране на старите постройки по емблематичния булевард "Богороди".

Видяха, че ремонтирани фасадите им грейнаха и сега желаят и техните да бъдат разкрасени, коментират от местната администрация.

Вече приключиха строителните дейности на знаковата сграда на ул. "Лермонтов" 26 и в момента се работи по фасадата над сладкарница "Роза", където собствениците спечелили проект по ОП "Региони в растеж". В началото на август ще се се извършват ремонти на "Богориди" щ 4 и 6 както и на сградата на ъгъла на "Антим I" и булеварда.

Обновяването на фасадите при запазване на оригиналния им вид от миналия век се прави по програмата на общината "Нов живот за старите фасади", чийто цел е главните пешеходни зони в историческия център на града да станат още по-атрактивни и привлекателни. Кметството изготвя архитектурните проекти за възстановяване на фасадите и движи съглрасувателните процедури с Министерството на културата, а собствениците само заплащат ремонта.

Поради големия интерес към програмата както е тръгнало в скоро време несанираните сгради по "Александровска" и "Богориди" ще са единици и двете улици коренно ще променят облика си, коментира експерти.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Милионите ти аз не щА, филър слагам си сама, пее габровката Симона Борисова Кралицата на домашните джуки - габровската онлайн-сензация Ваня Великова, възпя устните си в чалга песен. За това се похвали самата габровка в социалните мрежи, след като стана хит с уменията си сама да инжектира хиалурон в устните си. "Като цена излиза 3 пъти по-евтино

Учителка удряла ученик, защото пишел бавно. 9-годишното момче учи във видинското училище "Любен Каравелов". Майка му разказва, че в средата на миналата седмица получава обаждане от учителката. "Учителката ми се обади и каза, че детето пише бавно и му се е скарала. След това детето я вбесило и тя го нашамарила", разказва Магдалена Каменова

Кралицата на домашните джуки - габровската онлайн-сензация Ваня Великова, възпя устните си в чалга песен. За това се похвали самата габровка в социалните мрежи, след като стана хит с уменията си сама да инжектира хиалурон в устните си. "Като цена излиза 3 пъти по-евтино. Занапред ще бъде така - сама ще си го купувам и поставям