Пътищата в Северна България остават приоритет за правителството

https://www.24chasa.bg/region/article/7551278 www.24chasa.bg
Снимка: Авторката

Пътищата в Северна България остават приоритет на правителството на Бойко Борисов, подчерта още народният представител Дилян Димитров. Това съобщи пред журналисти народният представител от ГЕРБ Дилян Димитров.

Стартира ремонтът на пътя Боровци - Монтана. Обществената поръчка за избор на фирмата-изпълнител вече е приключила. Предстои АПИ да сключи договор със строителя и строителните дейности да започнат до две седмици.

Активно се работи и по разширението и обновяването на входа на Лом. „Очаквам този обект да бъде приключен до края на сезона”, уточни депутатът.

Вече е избран изпълнител на първия участък от скоростния път Ботевград – Мездра, който трябва да бъде модернизиран за 30 месеца.

До средата на август кандидатите за проектиране и изпълнение на магистралния път Видин – Ружинци трябва да подадат документи. Реалните строителни дейности там ще започнат следващата година.

Заради препроектиране, наложено от промяна на технологията на изпълнение, все още не е приключил ремонтът на пътя Монтана – Дъбова махала за 12,5 милиона лева по оперативна програма „Региони в растеж“. Очаква се да бъде готов до края на юли 2020- та година.

Предстои да бъдат обявени поръчки за проектиране и на пътя Долно Церовене – Вълчедръм – Козлодуй, който е в изключително лошо състояние. Най- тежкият участък е в района на село Дългоделци.

С постановление на Министерския съвет беше финансиран ремонта от Чипровци до Гушовския манастир. Той е предпоставка за развитие на туризма край уникалните природни красоти в този край.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Пребитият служител на "Левски" Цветан Вълчев е получавал заплахи отдавна, научи "България Днес". Те са били отправени от определена фенска групировка заради работата му в клуба. Първите подобни атаки към него са отпреди повече от година и половина, когато собственик беше Спас Русев. В основата са продажбата на рекламни продукти на "Левски".

С присъда заради неизпълнен договор се е уредила фирма на героя от ъндърграунда Димитър Вучев-Демби, показа проверка на "България Днес". С решение на Пловдивския районен съд Демби се задължава да изплати принудително 5398,09 лева главница заедно с натрупаните лихви и съдебни разноски за още над хиляда лева на местно транспортно дружество.

Ексхумация на тялото на легендарния банков обирждия Джон Дилинджър ще бъде направена през септември. Трупът му ще бъде изровен, за да се установи неговата самоличност. Гангстерът е направен на решето през 1934 г., след като влюбената в него българка Анна Акълиева го предава. До ден днешен се носят легенди за истината около смъртта му.