Несебърски таланти с Гран При от Международен детски фестивал

https://www.24chasa.bg/region/article/7556466 www.24chasa.bg

За единадесета поредна година Международният детски фестивал на изкуствата на английски език и детското творчество "Светът в детските длани" събра деца от България и чужбина в Балчик в началото на юли. Събитието е особено явление във фестивалното движение у нас. Целите на фестивала са развитие на културните връзки между различните държави чрез английския език, повишаване на интереса на учениците към английския език чрез развитието и демонстрация на техните творчески умения и талант, обмяна на опит на нови творчески методи на преподаване на английски език като чужд сред преподавателите от различни европейски държави.

По регламент участници във фестивала са детски колективи, изучаващи английски език като чужд в общински или държавни училища, частни школи, езикови центрове, танцови школи, мажоретни състави. Организатори са Община Балчик и Общинският отдел „Образование и хуманитарни дейности“, Народно читалище "Паисий Хилендарски" - Балчик и Светлана Атанасова, преподавател в частна английска школа и директор на фестивала. Участниците се състезават в следните категории: сценично изкуство на роден език и на английски език, рецитиране, вокал, хореография и фолклор, разпределени в четири възрастови категории.

В тазгодишното издание на фестивала несебърското СУ "Любен Каравелов" бе представено от Студио „Таланти“ с ръководител Петко Божилов. Учениците се състезаваха в категорията „Сценично изкуство на роден език“ в трета възрастова група. Младите театрали представиха спектакъла „За любовта“, който бе подготвен в кратки срокове специално за фестивала и включваше откъси от различни представления, обединени от темата за любовта. Спектакълът предизвика много настроение, положителни емоции и усмивки по лицата на зрителите. След неговия край несебърските таланти получиха заслужени аплодисменти и суперлативи за представянето си, а по решение на журито им бе присъдена Гран При.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Любомир Ковачев е шофьор за пример, видяха папараците на "България Днес". Актьорът бе засечен да паркира колата си в центъра на София, без да направи нито едно нарушение. Нещо повече. Ковачев е категорично против пиенето на алкохол по време на шофиране, затова го кара само на вода. Любо е зареден и със слушалки за телефон,

На полицейска проверка бе подложен Боян Расате, видя "България Днес". Двама униформени служители спряха националиста, който се придвижваше с мощен пистов мотор из централните столични улици. Органите на реда провериха документите на Расате, а по време на инспекцията стана ясно, че униформите на полицейските служители май не са много удобни.

Нападателят на Уелс Даниел Джеймс е преиграл при тежкия сблъсък, който осъществи с хърватския бранител Домагой Вида. Това заяви мениджърът на британците Райън Гигс. Евроквалификацията завърши 1:1. Уелският играч лежа неподвижно на земята в продължение на няколко минути. "Даниел малко преигра при този удар, оставайки толкова дълго на земята.