Със 122 хиляди лв. обновяват детски площадки в Павликени

https://www.24chasa.bg/region/article/7557260 www.24chasa.bg
Кметът инж.Емануил Манолов направи първа копка по проекта

Началото на строителството на нови детски площадки за игра поставиха кметът на Община Павликени инж. Емануил Манолов и Емил Иванов от фирмата изпълнител. Те направиха първата копка по проект «Изграждане на четири броя детски площадки със съоръжения: достъпна среда и благоустройство на дворното пространство на Детска ясла Павликени”, съфинансиран от «Красива България» и бюджета на община Павлинени. Общият размер на инвестицията е 121 959 лева, от които 55 491 лева са финансиране от МТСП, предадоха от общината.

„Нашите деца ще имат нови уютни, красиви и сигурни кътове, където ще се забавляват на воля. Наша основна цел е да осигурим за подрастващите именно сигурността и спокойствието, което са им нужни, за да растат здрави и щастливи в своя роден град. Вече изградихме такива детски площадки в дворовете на всички детски градини в града и сме убедени в ползата от тях“, каза по време на официалната церемония по първата копка кметът.

В разработения инвестиционен проект се предвижда създаването на нова алейна мрежа. Предвидено е да се изградят четири площадки за игра с ударопоглъщаща синтетична настилка. Непосредствено до всяка площадка ще се изгради и по един пясъчник. Проектът включва и подмяна на част от настилката от тротоарни плочи около сградата, тъй като на места тя е силно амортизирана. Ще се реновират и алеите от входовете откъм улиците от север и юг до сградата на яслата.

Планирано е и създаване на лесно достъпна среда за ползвателите на услугите в детската ясла. В момента достъпът до входовете се осъществява единствено чрез открити стълби.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Гледачите в столичния зоопарк вземат дезинфекциращ душ преди влизане при прасетата. Мярката е заради разпространяващата се африканска чума на територията на нашата страна. Въпреки че заразата все още не е достигнала Софийско, в зоологическата градина вземат мерки, за да опазят здравето на животните.

Дениз и Елица са секси морските патрули на "България Днес" Снимки: Ивайло ПЕТРОВ www.ivaylopetrovphotography.eu Черната и русата! Не една, а две горещи спасителки на плажа бдят за спокойствието на народа. И особено за мъжката част. Дениз Хайрула и Елица Младенова са секси морските патрули на "България Днес",

10 лева броят фетишисти, за да си купят носени и непрани дамски гащи. Ароматният бизнес набира популярност в платформите за онлайн търговия, а скандалните обяви зачестяват през последните месеци. "Гащичките ми са напоени със соковете ми и са с неустоимо възбуждащ аромат", гласи една от най-провокативните реклами,