Със 122 хиляди лв. обновяват детски площадки в Павликени

https://www.24chasa.bg/region/article/7557260 www.24chasa.bg
Кметът инж.Емануил Манолов направи първа копка по проекта

Началото на строителството на нови детски площадки за игра поставиха кметът на Община Павликени инж. Емануил Манолов и Емил Иванов от фирмата изпълнител. Те направиха първата копка по проект «Изграждане на четири броя детски площадки със съоръжения: достъпна среда и благоустройство на дворното пространство на Детска ясла Павликени”, съфинансиран от «Красива България» и бюджета на община Павлинени. Общият размер на инвестицията е 121 959 лева, от които 55 491 лева са финансиране от МТСП, предадоха от общината.

„Нашите деца ще имат нови уютни, красиви и сигурни кътове, където ще се забавляват на воля. Наша основна цел е да осигурим за подрастващите именно сигурността и спокойствието, което са им нужни, за да растат здрави и щастливи в своя роден град. Вече изградихме такива детски площадки в дворовете на всички детски градини в града и сме убедени в ползата от тях“, каза по време на официалната церемония по първата копка кметът.

В разработения инвестиционен проект се предвижда създаването на нова алейна мрежа. Предвидено е да се изградят четири площадки за игра с ударопоглъщаща синтетична настилка. Непосредствено до всяка площадка ще се изгради и по един пясъчник. Проектът включва и подмяна на част от настилката от тротоарни плочи около сградата, тъй като на места тя е силно амортизирана. Ще се реновират и алеите от входовете откъм улиците от север и юг до сградата на яслата.

Планирано е и създаване на лесно достъпна среда за ползвателите на услугите в детската ясла. В момента достъпът до входовете се осъществява единствено чрез открити стълби.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Не съм доволен нито от резултата, нито от играта, казва треньорът на "сините" Петър Хубчев "Левски" ще зимува на втората позиция във временното класиране, след като завърши 0:0 с прекия си преследвач "Локомотив" насред Пловдив. "Сините" играха половин час с човек повече, но така и не успяха да стигнат до трите точки.

Гаджето на вратаря на "Бешикташ" Лорис Кариус - София Томала, определено си пада по нестандартните начинания. Няма как иначе да се обясни новата инвестиция на моделката. Тя реши да вложи пари в компания, която доставя строителни материали. И набързо спести един разход на фирмата - за рекламно лице. София сама застана пред фотообективите за

Оскверниха образа на Христо Ботев в Пловдив! Това е поредната вандалска проява върху лика на революционера за последните няколко месеца. Патриотичната рисунка, намираща се на булевард "Христо Ботев", е надраскана с червена боя. След всяка вандалщина графитът е обновяван и почистван, но само след дни боята отново се появява на лицето на