10% повече дела в Административния съд в Добрич

https://www.24chasa.bg/region/article/7558356 www.24chasa.bg

416 дела са образувани в Административния съд в Добрич през първото шестмесечие на тази година - съобщи председателят му Красимира Иванова. За сравнение през първата половина на миналата година те са били 381.

Отчита се увеличение в размер на 10.3%. Ръстът на делата не е попречил на приключването им – смятат от институцията. В периода януари – юни 2018 г. свършените дела от един съдия средномесечно са 12,63, а през тази – 12,30. Петима са съдиите в институцията в Добрич.

Повишението на образуваните дела се дължи на изменения в Административно-процесуалния кодекс, с които подсъдността по Закона за управление на средствата от европейските фондове, когато решенията на управляващия орган касаят общини, премина в съответните местни административни съдилища. Образуваните такива дела в Добрич са 9.

11 са делата, образувани по жалби на областния управител на Добрич, като сред тях са и тези за отменените решения на общинските съвети за наредбите за местните данъци. Всички общини, освен Балчик, са обжалвали решението на Административния съд във Върховния.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

В Гърция се премести Лора Крумова. Бившата водеща на "Комбина" реши да избяга от родината за неопределен период. Журналистката и цялото й семейство вече живеят на остров Лемнос. През 2018-а Лора излезе в майчинство, за да се грижи за дъщеричката си Мина и повече не си намери ново място в тв ефира.

Труп на бебе делфинче изплува на централния плаж във Варна. Мъртвото животно е забелязана вчера рано сутринта. След сигнал от разтревожени хора екоинспекцията в морската столица ще направи проверка по случая. Служители ще свалят биометрични данни на бозайника, за да установят причината за смъртта. 38 са загиналите китоподобни по нашето Черноморие

С нова порция обвинения се сдоби соченият за дясна ръка на Божо Кравата крими герой Иван Терзийски-Веждата. Наред с делото за участие в наркобандата на Божидар Кузманов Веждата застава пред Темида и заради нападение над ченгета. Повод е предотвратен опит да се саморазправи със съпругата си Розалия. Като бонус към това Веждата ще отговаря за закана