Община Ловеч и град Колашин, Черна гора, подписаха споразумение за побратимяване

https://www.24chasa.bg/region/article/7559358 www.24chasa.bg
Снимки: Община Ловеч

Община Ловеч и град Колашин, Черна гора, са подписали споразумение за побратимяване. Това е станало при посещение на ловешка делегация в Колашин, съобщават от общинската администрация.

Споразумението за побратимяване е подписано от Милосав Булатович, президент на община Колашин, и кметът на Ловеч Корнелия Маринова в деня, когато Черна гора отбелязва своя Ден на държавността - 14 юли.

Областите, в които ще се осъществяват съвместните дейности, са образование, култура, спорт, туризъм, икономика и неправителствени организации. Ще се полагат усилия да установят приятелски отношения между училища, висши учебни заведения, научни и академични среди на двата града.

Община Ловеч и град Колашин, Черна гора, подписаха споразумение за побратимяване

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Държавата ще покрие таксите за детски градини на децата на 3 и 4 години от социално слаби семейства. За целта са предвидени 22 милиона лева европейско финансиране. Средствата ще бъдат допълнени към обещаните вчера суми, плащани за обхващане на децата с такъв статус. Парите ще се дават на детските градини за покриване на таксите, а не на родителите,

С печалба от 100 долара Сашо Кадиев почти успя да разгроми казино в Лас Вегас. Артистът от седмица е на турне в САЩ, на което представя хитовото представление "Горката Франция". През свободното си време Кадиев и останалите артисти от постановката, включително и майка му Катето Евро, обикалят забележителностите в градове из Америка.

3-годишно дете почина на 14 ноевмри в София. Назначени са спешни проверки в болниците "проф. Иван Митев", "Лозенец" и "Пирогов", които са имали отношение към случая. До сряда лечебниците ще бъдат проверени, съобщават от здравното министерство. Детето постъпва в детска болница, след това е изпратено в болница "Лозенец",