Направиха джобен парк в "Тракия" за отдих и срещи

https://www.24chasa.bg/region/article/7562907 www.24chasa.bg
Кметът на района Костадин Димитров и Ласка Ненова обявиха новата инициатива

До 30 юли жителите на "Тракия" в Пловдив могат да предлагат идеи за конкретно място в района, което да бъде облагородено от платформата за чиста градска среда "Аз, ти, Пловдив!". Обновяването ще се осъществи в партньорство с местната администрация на община Пловдив и с подкрепата на жителите на "Тракия". Това обявиха днес кметът на района Костадин Димитров и инициаторът на платформата "Аз, ти, Пловдив!" Ласка Ненова от сдружение "БГ Бъди активен".

В близост до сградата на кметството на бул. "Освобождение" №63 те откриха специално съоръжение за отдих и срещи, наречено Място без отпадъци – малко озеленено и модерно пространство, което променя градската среда и създава нови възможности за жителите.

"Джобният парк Място без отпадъци е вид социален експеримент, с който искаме да покажем, че за да живеем в приятна градска среда, невинаги са необходими големи инвестиции и сложна инфраструктура. Малките намеси в града могат да вдъхновяват хората да създават сами, да поддържат и да се радват на подобни пространства в близост до дома си", каза Ласка Ненова.

В Място без отпадъци ще се организират дискусии и събития, посветени на опазване на чистотата в града и за живот без отпадъци, които са част от инициативите на "Аз, ти, Пловдив!". Пространството ще бъде на разположение на жителите от райна за срещи, разговори и почивка или за игри за най-малките.

"Радваме се да подкрепим платформата "Аз, ти, Пловдив!" в усилията й да преобрази средата и културата в града ни. Знаем, че за да бъде чист Пловдив, трябва да работим заедно – стъпка по стъпка, община, сдружения, граждани. С радост ще съдействаме за създаването на още едно подобно модерно пространство в района. Нека гражданите също да се включат в този процес, като дадат предложения кое да бъде това място, а след това и като доброволци в изграждането, и като грижовни стопани в поддържането на обновената градска зона", призова кметът на „Тракия“ Костадин Димитров.

До 30 юли в специална кутия на Място без отпадъци жителите на район "Тракия" могат да оставят предложения за конкретна градска зона, която да бъде облагородена. На място ще намерят и QR код, чрез който могат да направят своето предложение онлайн.

В началото на август получените предложения ще бъдат разгледани от районната администрация и представители на платформата.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Безценно монетно съкровище, открито у нас, ще бъде показано за първи път. Находката е без стойност във финансово изражение, понеже подобни аналози не са известни до момента. Съкровището е намерено под ръководството на археолога Ивайло Кънев от Националния исторически музей в крепостта Балък дере, близо до Ивайловград

Женският национален отбор по борба отново отсрами най-българския спорт. Момичетата бяха на ниво, а Тайбе Юсеин имаше силна година. Специално за читателите на "България Днес" треньорът на представителния тим направи обзор на сезона. - Г-н Касабов, ако теглите една черта, повече доволен или повече недоволен сте от годината

"Ювентус" започва нова офанзива за връщането в тима на Пол Погба. Французинът показваше най-добра форма с екипа на италианския колос, където прекара 4 години. Според "Тутоспорт" ръководството на торинци подготвят зверска оферта. Погба продължава да има проблеми с екипа на "Манчестър Юнайтед". Лошите мачове и критиките от фенове се допълниха с