Британски студенти са на летен стаж във Великотърновския университет

https://www.24chasa.bg/region/article/7563022 www.24chasa.bg
Ректорът проф.Христо Бонджолов приветства студентите по психология от Великобритания

30 студенти, които следват в престижни британски университети, и тази година избраха Философския факултет на Великотърновския университет, за да проведат своя летен стаж. 17 от тях вече приключиха обучението си, а 13 започват от днес своя образователен курс.

В зала „Европа“ на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ ректорът проф. д-р Христо Бонджолов се срещна с втората група британски студенти и откри официално техния летен стаж, предадоха от Ректората.

„В момента Великотърновският университет е домакин на друго голямо събитие – 42. Международен летен семинар по български език и култура, в който участват около 100 участници от 36 държави. Това е различен формат, в който също сте добре дошли през следващата година. Ние вече имаме опит с ваши колеги, които бяха на стаж във Великотърновския университет. Изключително доволни сме от ползотворното сътрудничество и от резултатите, които постигате по време на летния стаж. Надявам се да изкарате незабравими дни в нашия невероятен“, каза в приветствието си към младите хора проф. Бонджолов.

Инициативата е на българската студентка в University College London Мирела Великова и се провежда с подкрепата на Община Велико Търново.

Британските студенти идват в Университета на обучение по четири основни модула на научната област „Психология на социалната работа“.

По време на своя летен стаж, освен обучителните дейности с преподаватели от катедра „Психология“ на Философския факултет на ВТУ, студентите от Великобритания посещават местни социални институции и се включват като доброволци в работата с потребители на социални услуги (деца и възрастни лица).

В края на срещата беше преподписан договорът между Великотърновския университет и „International Future Challengers Limited“, в който са включени нови клаузи. Те ще допринесат за разширяването и надграждането на ползотворното сътрудничество.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Гаджето на вратаря на "Бешикташ" Лорис Кариус - София Томала, определено си пада по нестандартните начинания. Няма как иначе да се обясни новата инвестиция на моделката. Тя реши да вложи пари в компания, която доставя строителни материали. И набързо спести един разход на фирмата - за рекламно лице. София сама застана пред фотообективите за

Оскверниха образа на Христо Ботев в Пловдив! Това е поредната вандалска проява върху лика на революционера за последните няколко месеца. Патриотичната рисунка, намираща се на булевард "Христо Ботев", е надраскана с червена боя. След всяка вандалщина графитът е обновяван и почистван, но само след дни боята отново се появява на лицето на

Светофар падна на кръстовището на булевардите "Витоша" и "Патриарх Евтимий" вчера сутринта. Няма пострадали. Столична община потвърди за инцидента. Не са ясни причините за срутването на светофарната уредба. Движението по натовареното кръстовище не бе засегнато, а пораженията бяха отстранени в рамките на деня.