"Хабитат България" и община Мездра със съвместни усилия за справянето с ефектите от урбанизацията

https://www.24chasa.bg/region/article/7564765 www.24chasa.bg

На 17 юли представители от община Мездра и фондация „Хабитат България“ проведоха работна среща за проблемите и възможностите пред общностите за достоен дом за всеки.

Срещата бе открита от кмета на община Мездра инж. Генади Събков, който приветства подобно начинание и изказа убеденост, че с общи сили проблемите пред населението на Земята могат да бъдат разрешени.

“Проблемите на човечеството в глобален мащаб са много, но проблемът да имаме достъп до жилище и земя стои по малко по-особен начин в дневния ред. Ние, като общини, а и като хора, трябва да подпомагаме на тези, които имат нужда от подкрепа. Глобално, планетата не се е променила много от зараждането на човечеството до наши дни, но човешките отношения са се променили коренно. Човекът е излязъл от пещерите и е направил живота си по-приятен. Но това носи със себе си и битката за надмощие и власт и трябва да си зададем въпросите нужно ли е това и има ли причина. Когато сме добронамерени един към друг по-леко ще постигаме добри резултати. Пример за това е съвместната ни дейност с „Хабитат България“. С общи усилия ще облагородим района около река Моравешка“, сподели инж. Събков.

Експертите от „Хабитат България“ Националният директор Минчо Бенов и мениджър проекти Ася Добруджалиева обсъдиха Дневен ред 2030 – документ на ООН, подписан в Ню Йорк през 2015 г., който адресира нуждата от жилища и земя във все по-скоростно урбанизиращите се територии. На работната среща бяха дискутирани и проблемите пред жилищния фонд в България и как някои общини са решили тези проблеми чрез преструктуриране на подробните си устройствени планове (ПУП).

Кулминация на работната среща бе облагородяването на част от парковото пространство около река Моравешка. Експерти и доброволци от община Мездра боядисаха оградните съоръжения на реката, положиха бетонови бордюри, изляха основата на беседка и придадоха по-свеж и функционален вид на територията около ул. „Индустриална“.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Гледачите в столичния зоопарк вземат дезинфекциращ душ преди влизане при прасетата. Мярката е заради разпространяващата се африканска чума на територията на нашата страна. Въпреки че заразата все още не е достигнала Софийско, в зоологическата градина вземат мерки, за да опазят здравето на животните.

Дениз и Елица са секси морските патрули на "България Днес" Снимки: Ивайло ПЕТРОВ www.ivaylopetrovphotography.eu Черната и русата! Не една, а две горещи спасителки на плажа бдят за спокойствието на народа. И особено за мъжката част. Дениз Хайрула и Елица Младенова са секси морските патрули на "България Днес",

10 лева броят фетишисти, за да си купят носени и непрани дамски гащи. Ароматният бизнес набира популярност в платформите за онлайн търговия, а скандалните обяви зачестяват през последните месеци. "Гащичките ми са напоени със соковете ми и са с неустоимо възбуждащ аромат", гласи една от най-провокативните реклами,