Жители на село в Търговищко искат да живеят в съседната Община Върбица

https://www.24chasa.bg/region/article/7565494 www.24chasa.bg

Когато един кмет се старае по всякакъв начин да усмихне съгражданите си, като непрекъснато благоустроява родните им места и ги дарява с нови придобивки, даже и хора от други общини го забелязват и тайничко завиждат на съседите си.

„Ние искаме да живеем във вашата община! Посещаваме я често и виждаме колко хубави неща се случват при вас." – така жителите на търговищкото село Драгановец изразиха възхищението си от делата на градоначалника на община Върбица. А може би няма нищо за чудене, просто инж. Мердин Байрям не търси причини как не може да се направи нещо, а търси начини то да се случи.

В община Върбица не спират строителните и ремонтни дейности даже и в почивните дни. Много са плануваните идеи, но една по една стават реалност. Започна подготовката за асфалтиране на пътя между върбишкото село Иваново и търговищкото село Драгановец. Това е най-прекия път към областния град Търговище, а полагането на новата му настилка ще облекчи всички возила, които преминават по него.

Нова визия придобива вече и село Нова бяла река – асфалтирани са още няколко улици, гради се парк за отдих и павиран централен площад, където се монтира красив фонтан с лебеди.

Има защо да се усмихват щастливо жителите на селото – вече си имат сватбена зала, детска площадка, нова автоспирка, мини футболно игрище, както и отводнителни канали. Затова не е чудно, че един от местните хора възкликна: „Как да не обичаме общинския ни кмет г-н Байрям? Та той превърна селото ни в град!“.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Пребитият служител на "Левски" Цветан Вълчев е получавал заплахи отдавна, научи "България Днес". Те са били отправени от определена фенска групировка заради работата му в клуба. Първите подобни атаки към него са отпреди повече от година и половина, когато собственик беше Спас Русев. В основата са продажбата на рекламни продукти на "Левски".

С присъда заради неизпълнен договор се е уредила фирма на героя от ъндърграунда Димитър Вучев-Демби, показа проверка на "България Днес". С решение на Пловдивския районен съд Демби се задължава да изплати принудително 5398,09 лева главница заедно с натрупаните лихви и съдебни разноски за още над хиляда лева на местно транспортно дружество.

Ексхумация на тялото на легендарния банков обирждия Джон Дилинджър ще бъде направена през септември. Трупът му ще бъде изровен, за да се установи неговата самоличност. Гангстерът е направен на решето през 1934 г., след като влюбената в него българка Анна Акълиева го предава. До ден днешен се носят легенди за истината около смъртта му.