182 години от рождението на Васил Левски

https://www.24chasa.bg/region/article/7565527 www.24chasa.bg

На 18 юли 2019 г. в гр. Мездра тържествено беше отбелязана 182- годишнина от рождението на Васил Иванов Кунчев – Апостолът на българската свобода.

Общественици, родолюбиви граждани, деца и ученици отдадоха почит пред паметника на Левски- човекът, работил до последния си дъх за бъдещата Българска държава, посветил целия си живот на освободителната кауза.

Тържественото поклонение е особено възпитателно за децата – бъдещето на България. Трогателно прозвучаха изпълнените от тях стихове и есета, подготвени от Димитринка Иванова – библиотекар в Детски отдел на Библиотеката към НЧ „Просвета – 1925 –Мездра “, посветени на Левски.

„Всеки един от нас носи в съзнанието си, в душата и сърцето си образа на Левски. Всеки път, когато минаваме покрай паметник, или гледаме картина или филм за Левски, си задаваме въпроса: „Това ли е истинският образ на Левски?“ и го сравняваме с нашите представи“, каза в словото си кметът на Община Мездра инж. Генади Събков и направи кратко експозе с изследвания и мнения на бележити българи по отношение на външния вид и характера на Апостола на свободата.

Литeратурно -музикалната програма продължи с патриотични песни /“Песен за Левски“ и „Песен за Родината“/ в изпълнение на Елизабет Виталиева. Стихове за Апостола прозвучаха и в изпълнение на Анатоли Литков от театрално студио „Мелпомена“ към в ПГ „Алеко Константинов“.

В израз на почит и преклонение пред Васил Левски – непреходният идеал за човек и борец, олицетворение на националното ни достойнство и величавия народен дух, бяха положени венци и цветя пред неговия паметник на безсмъртието.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Оскверниха образа на Христо Ботев в Пловдив! Това е поредната вандалска проява върху лика на революционера за последните няколко месеца. Патриотичната рисунка, намираща се на булевард "Христо Ботев", е надраскана с червена боя. След всяка вандалщина графитът е обновяван и почистван, но само след дни боята отново се появява на лицето на

Светофар падна на кръстовището на булевардите "Витоша" и "Патриарх Евтимий" вчера сутринта. Няма пострадали. Столична община потвърди за инцидента. Не са ясни причините за срутването на светофарната уредба. Движението по натовареното кръстовище не бе засегнато, а пораженията бяха отстранени в рамките на деня.

Секс пръска Нора Недкова дори и на балкона. Плеймейтката се показа чисто гола на малката си тераса, където най-вероятно се кани да просне прането. Феновете на русото миньонче се притениха да не й настине дупето. Недкова рецитира текст от песента на Михаела Филева "Изгубени в рая" под изключително провокативната си разголена снимка