Значителен спад на битовите престъпления в Монтанско за първото полугодие на 2019-та година

https://www.24chasa.bg/region/article/7566458 www.24chasa.bg
СНИМКА: Авторката

Директорът на ОДМВР - Монтана ст. комисар Пламен Томов проведе месечен брифинг с журналисти.

На него бяха отчетени постигнатите резултати в противодействието на конвенционалната престъпност.

На територията на ОДМВР - Монтана през месец юни 2019 г. са регистрирани 123 бр. криминални престъпления, спрямо 211 бр. за месец юни 2018 г. - спад от 41 %. От регистрираните през месеца престъпления са разкрити 22,76 %, спрямо 19,91 % през юни 2018 г.

Регистрираните престъпления против собствеността бележат значителен спад в сравнение с месец юни 2018 год. от около 67 %. Регистрираните за месец юни 2019 г. са 28 бр. престъпления, при 87 бр. през юни 2018 г.

Регистрираните престъпления против личността през месец юни 2019 г. бележат намаление с 50 % на нивото, в сравнение с месец юни 2018 год. Регистрираните за месец юни 2019 г. са 6 бр. престъпления, при 12 бр. през юни 2018 г. Кражби - значително намаление с 64 %. Регистрирани за юни 2019 г. са 24 бр., срещу 67 бр. за юни 2018 г.

Съгласно обобщените данни от проведените общо операции по противодействие на конвенционалната престъпност, през месец юни 2019 г. са проведени общо 73 СПО на територията на ОДМВР - Монтана.

Във връзка с организацията по изпълнение на задачите и дейността на мобилните екипи на територията на ОДМВР - Монтана са посетени 19 населени места и са проведени 22 срещи с кметове и кметски наместници, и жители на селата както следва: на територията на РУ - Монтана - гр. Бойчиновци, с. Долно Белотинци, с. Николово, с. Благово, с. Г. Геново, с. Еловица, с. Видлица, с. Сумер, с. Трифоново и с. Крапчене и на територията на РУ Лом - с. Крива бара, с. Смирненски, с. Одоровци, с. Черни връх, с. Септемврийци и гр. Вълчедръм.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

9-килограмов пъпеш отгледаха в свиленградското село Сладун! Сладкият плод е дълъг близо половин метър и е един от най-големите родни екземпляри. Пъпешът израства толкова великански в дома на 72-годишната Гина Койнова. Пенсионерката нито знае сорта на гиганта, нито как е успял да достигне колосалните си размери.

"Раната започна да зараства, но белегът ще остане за цял живот. Не само като тежък спомен, но и като резка на ухото ми." Това заяви пред "България Днес" отец Иван няколко дни след като разбеснял се мъж нападна хора в приюта му в софийското село Нови хан. При злополучното нападение беше засегнато ухото на духовника,

Най-трудното нещо в света! Така човекът амфибия Яне Петков от Сандански определя новото си екстремно предизвикателство. На 7 септември т.г. той ще бъде спуснат в басейн с олимпийски размери, като ще бъде закопчан с белезници и с тежести, напъхан в чувал, който ще бъде завързан. Целта на Петков е да изплува жив от трудната ситуация.