Медали от международен турнир в Лондон завоюваха блестящите несебърски гимнастички

https://www.24chasa.bg/region/article/7566474 www.24chasa.bg

В началото на юли в Лондон се проведе International Rhythmic Gymnastics Competition LONDON CUP. В престижния турнир се включиха шестнадесет държави от целия свят. Гимнастичките на СКХГ „Море” от Несебър с треньорки Васияна Стефанова и Сияна Йорданова представиха блестящо България и се окичиха с множество медали.

Василена Вълчанова се представи превъзходно, като в многобоя се класира на първо място, а в съчетанията си с въже и без уред получи най-високите оценки и също зае първа позиция. Никол Маренова взе бронзов медал в многобоя и спечели второ място със съчетанията си с въже и без уред. Христина Джелепова е бронзова медалистка в многобоя. Тя стана втора със съчетанията си без уред и с въже.

Ралица Михалева взе сребърен медал със съчетанието си без уред. Камелия Яръмова се класира на трето място в многобоя, а в съчетанията си без уред и с въже зае второ място. Дарина Жунева се класира на втора позиция в многобоя, със съчетанието си с въже зае второ място, а със съчетанието си без уред e на първо място.

Блестящо се представиха и най-малките участнички на Несебър Карина Чакърова и Доника Маноилова. И двете са едва на 6 години, но с нищо не отстъпиха на по-големите. Карина участва с две съчетания и в многобоя зае трета позиция. Със съчетанието си с въже се класира на първо място, а със съчетанието си без уред зае трето място. Доника Маноилова участва само с едно съчетание без уред и се класира първа.

Нона Харизанова се класира на пета позиция в многобоя, а със съчетанията си с лента и топка зае второ място. Рая Панджалова участва само с едно съчетание без уред и се класира на първо място. Дария Борисенкова се класира на първо място в многобоя. Тя се представи блестящо със съчетание с обръч и се класира също на първа позиция с този уред. В съчетанието си без уред се класира на второ място.

Момичета на клуба заслужено взеха и специалните призове на турнира. Василена Вълчанова бе избрана за Мiss London Cup. Никол Маренова получи приз „Miss Dance“. Христина Джелепова също получи приз „Мiss Dance“. Kaмелия Яръмова получи приз „Грация“. Рая Панджалова взе приз „Мiss Dance“. Дария Борисенкова получи приз „Мiss Smile“. Нона Харизанова взе приз „Грация“.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

С максимално леки присъди се разминаха габровските лекари, чиито немарливи действия причиниха смъртта на родилката Десислава Манолова и бебето й. Според Върховния касационен съд доказателствата за вината на бившия шеф на АГ отделението в местната болница д-р Димитър Ангелов и колежката му д-р Севдалина Колева са безспорни

Легендата на българското кино Филип Трифонов, познат с ролята си от "Момчето си отива", наистина отива - на работа. Топпапараците на "България Днес" изловиха актьора да се стяга за артистичен делник, понесъл огромна връзка ключове, която се вееше театрално зад гърба му. Снимки: България

Надя Панкова Сякаш живеем в някакъв калейдоскоп. Проблемът в нашия е, че накъдето и да го въртим, виждаме едни и същи картини. Още от 1990 година. Та до днес. Поредният опит на протестиращите да са оригинални, бе преди броени дни на "Орлов мост" - тази ключова точка, без която сякаш протест у нас няма как да се случи