Международен фолклорен фестивал „Златен прах“ 2019 г., Челопеч

https://www.24chasa.bg/region/article/7566500 www.24chasa.bg

На 18.07.2019 г. бе официално открит VI Международен фолклорен фестивал „Златен прах“ 2019 г., Челопеч.

Парк „Корминеш“ отново посрещна танцови състави от Казахстан, Япония, Южна Корея, Перу, Башкирия, Босна и Херцеговина, Испания, Северна Осетия - Алания, Парагвай и България.

Инж. Алекси Кесяков – кмет на Община Челопеч и г-жа Маргарита Богданова – директор на МФФ „Златен прах“ откриха фестивала с приветствие към присъстващите и участниците и изказаха своята благодарност към всички взели участие за организирането на събитието.

Програмата продължи с запомнящите се изпълнения на международните групи и танцов състав „Българче“ към читалище „Труд и постоянство 1901“, с. Челопеч и миналогодишните победители от фестивала, в конкурсната му част за български народни танци – танцов състав „Фолклорика“, гр. София.

Финалът на вечерта бе изпълнението на кукерски клуб „Златните мечки“ към читалище „Труд и постоянство 1901“, с. Челопеч, които изпълниха фрагмент от спектакъла „Сирница в Челопеч“, като под звуците на тъпана и кукерските звънци се запали обредния огън.

От Международния фолклорен фестивал „Златен прах“ остават още 3 дни, които не са за пропускане, а закриването и галаконцертът ще бъдат на 21.07.2019 г., отново в Парк „Корминеш“, Община Челопеч.

Международен фолклорен фестивал „Златен прах“ 2019 г., Челопеч

Международен фолклорен фестивал „Златен прах“ 2019 г., Челопеч

Международен фолклорен фестивал „Златен прах“ 2019 г., Челопеч

Международен фолклорен фестивал „Златен прах“ 2019 г., Челопеч

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Гаджето на вратаря на "Бешикташ" Лорис Кариус - София Томала, определено си пада по нестандартните начинания. Няма как иначе да се обясни новата инвестиция на моделката. Тя реши да вложи пари в компания, която доставя строителни материали. И набързо спести един разход на фирмата - за рекламно лице. София сама застана пред фотообективите за

Оскверниха образа на Христо Ботев в Пловдив! Това е поредната вандалска проява върху лика на революционера за последните няколко месеца. Патриотичната рисунка, намираща се на булевард "Христо Ботев", е надраскана с червена боя. След всяка вандалщина графитът е обновяван и почистван, но само след дни боята отново се появява на лицето на

Светофар падна на кръстовището на булевардите "Витоша" и "Патриарх Евтимий" вчера сутринта. Няма пострадали. Столична община потвърди за инцидента. Не са ясни причините за срутването на светофарната уредба. Движението по натовареното кръстовище не бе засегнато, а пораженията бяха отстранени в рамките на деня.