Три улици в Мездра ще бъдат обновени по проект на ПРСР

https://www.24chasa.bg/region/article/7569845 www.24chasa.bg

На 22 юли 2019 г. бе даден старт на обновяването на три улици в града. Дейностите са възможни благодарение на проект: № 06/07/2/0/00118 „Реконструкция и рехабилитация на части от уличната мрежа в град Мездра, Община Мездра”

Финансиран по подмярка 7.2. „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаб инфраструктура“ на мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“ от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г.

Главна цел на проекта: Да се подобри експлоатационното състояние на улица „Христо Ботев", улица „Александър Стамболийски" и улица „Димитър Благоев" в град Мездра за провеждане на автомобилното движение и пешеходния поток при максимални условия на безопастност и комфорт.

Обща стойност на проекта: 1 951 533,16 лв., от които 1 658 803,19 лв. – европейско съфинансиране чрез Европейски земеделски фонд за развитие на селските райони и 292 729,97 лв. национално съфинансиране. (Посочените стойности са без ДДС)

ДБФП е подписан на 20.11.2017 г. и срокът за изпълнение е 36 месеца – до 20.11.2020 г.

Съгласно одобрения за финансиране проект е предвидено изпълнение на СМР по реконструкция и рехабилитация на части от улична мрежа (улици и тротоари) и доставки за следните подобекти: улица "Димитър Благоев", два участъка от ул. "Христо Ботев" и два участъка от ул. "Александър Стамболийски".

За изпълнител на строително-монтажните работи е определено обединение „Улици Мездра“ ДЗЗД - гр. София, представлявано от Пламен Трифонов с участници в обединението „АРЕТЕ СТРОЙ“ ЕООД, и „ВИА КОНСТРУКТ ГРУП“ ЕООД. Строителният надзор ще се осъществява от „Рафаилов консулт“ ЕООД - гр. София с управител Петър Рафаилов.

На символичната първа копка присъстваха изпълняващият длъжността кмет – зам. кметът Сашо Илиев, управителят на обединението Пламен Трифонов и Борис Рафаилов от строителния надзор.

Стремежът на кметa на Мездра инж. Генади Събков да подобри качеството на живот на жителите на общината намери своята реализация в този проект, който не е единствен по тази програма. По Програма за развитие на селските райони има подписани договори за още три обекта. Най-големият проект на стойност 5 519 670 лв. предвижда реконструкция на водопроводи в четири села от общината. Проектът предвижда реконструкция на водопроводната мрежа в селата Брусен, Долна Кремена, Зверино и Моравица, както и пречиствателно съоръжение в Моравица.

През месец май т.г. кметът на Общината подписа договор с Държавен фонд „Земеделие“ за ремонт и реконструкция на парк „Алеята“ в V и VI участък (зоната над градския пазар ). В V участък се предвижда изграждане на няколко къта за отдих с пейки, цветни градинки, пергола, водна площ с ротонда. Стойността на този проект е 779 824.19 лв.

В с. Долна Кремена ще бъде изградено осветено спортно игрище с изкуствена трева, пригодено за няколко вида спорт. Стойността на проекта е 97 214.42 лв. Срокът за изпълнение е 36 месеца.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Пребитият служител на "Левски" Цветан Вълчев е получавал заплахи отдавна, научи "България Днес". Те са били отправени от определена фенска групировка заради работата му в клуба. Първите подобни атаки към него са отпреди повече от година и половина, когато собственик беше Спас Русев. В основата са продажбата на рекламни продукти на "Левски".

С присъда заради неизпълнен договор се е уредила фирма на героя от ъндърграунда Димитър Вучев-Демби, показа проверка на "България Днес". С решение на Пловдивския районен съд Демби се задължава да изплати принудително 5398,09 лева главница заедно с натрупаните лихви и съдебни разноски за още над хиляда лева на местно транспортно дружество.

Ексхумация на тялото на легендарния банков обирждия Джон Дилинджър ще бъде направена през септември. Трупът му ще бъде изровен, за да се установи неговата самоличност. Гангстерът е направен на решето през 1934 г., след като влюбената в него българка Анна Акълиева го предава. До ден днешен се носят легенди за истината около смъртта му.