Околовръстен път в Равда облекчава натовареното движение

https://www.24chasa.bg/region/article/7577920 www.24chasa.bg

Ново пътно съоръжение - обходната улица „България“ в село Равда, бе официално открито от кмета на Община Несебър Николай Димитров, кмета на Равда Андон Бакалов и общинския съветник Костадин Нищелков. Изграждането на трасето бе започнато в края на миналата година и бе изпълнено в заявените срокове. Благодарност получиха ресорните звена в администрацията, които са работили по процедирането на подробните устройствени планове, строителите на обекта и Костадин Нищелков, като председател на комисията по ТСУ.

С реализацията на проекта се осигурява заместване на транзитния трафик за гр. Несебър, който до сега минаваше през центъра на Равда и създаваше значителни неудобства.

Началото на новия път започва при стадиона на село Равда и завършва с кръгово кръстовище преди края на улица „Несебър“. Съоръжението е с дължина от около 900м., с двупосочно движение и тротоарна част за пешеходци от двете страни.

Този е един от важните за Община Несебър проекти и неговото осъществяване значително ще подобри условията за придвижване и средата за живот на жителите на Равда.

Предстои реализация на още проекти, включени в общинските планове за селото, казаха от общината. Пример е проектът за преустройство на сградата на Пощата, която общината придоби и превръщането ѝ в полифункционална обществена сграда с клубно предназначение за обезпечаване на нуждите на различните възрастови групи от местните жители. Планира се и цялостна подмяна на осветителните стълбове и замяната на съществуващите крушки с енергоспестяващо лед осветление за територията на цялото населено място.