Започва строителството на нов полицейски участък в Хитрино

https://www.24chasa.bg/region/article/7581507 www.24chasa.bg
Кадър: БНТ

Започва строителството на нов полицейски участък в Хитрино. Сградата на улица "Възраждане" номер 25, ползвана от местната полиция, бе срутена от взрива след дерайлирането на влакова композиция, превозваща пропилен и пропан-бутан в района на гарата в населеното място, в ранната сутрин на 10 декември 2016 г.

Средствата за изграждане на полицейския участък, в размер на 560 хил. лева, са осигурени с постановление на Министерския съвет - за финансиране на мерки за преодоляване на последиците от инцидента в Хитрино. Той трябва да бъде построен за 119 дни, каза пред журналисти, преди церемонията по първа копка на сградата, кметът на Хитрино Нуридин Исмаил, предаде БТА.

Проектът за изграждане на новия участък, където ще работят 10 служители на реда, е съгласуван с полицията. Нямало е трудност местните полицаи да изпълняват служебните си задължения, отговарящи за сигурността и в община Венец, тъй като местната администрация им е е осигурила помещения за работа, отбеляза директорът на ОД на МВР - Шумен Ялчън Расим.

"Всички наши 12 искания за отпускане на помощ от държавата, на стойност около 17 млн. лева, са одобрени. Приключи тяхното възлагане, проектите са съгласувани, остана да подпишем анекси по договорите. Проектите са за възстановяване на инфраструктурата - пътища, улици, тротоари, ВиК мрежата, както и за възстановяване на сградата на общинската администрация, на читалище, проект за Младежкия дом и местното училище", уточни Исмаил.

Той допълни, че на 100 процента са възстановени щетите по частните имоти, включващи не само строителни дейности, но осигуряване на оборудване и обзавеждане.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Индианец от племето команчи. Така ще се впише на преброяването на населението догодина проф. Петър Иванов, който преди близо десетилетие се определи като марсианец. Русенският писател и общественик отново силно критикува методите на преброяването, като го определя като "скъпо и ненужно". Затова и със самоопределянето като индианец показва своя

Наталия Сименова може и да е изпълнена с "Море от любов" в себе си, но на пътя явно блондинката си е за цяло "Море от наказания". Тв водещата бе засечена от "България Днес" да говори по телефона, докато шофира мощния си скъпарски джип. Наред с това има проблем с левия фар, чиято крушка е изгоряла. И това бяха видимите нарушения. Наталке, не така

Хващат семействата на елита с дрога, проститутки и алкохол Надя Панкова Човек не си избира роднините. Това е единствената утеха на много от българските популярни лица от властта, сцената и спорта, щом стане дума за семействата им. Масово едни от най-успелите у нас (а и не само) имат кръвна връзка с черна овца