Община Дупница приема документи за лична помощ на хора с увреждания

https://www.24chasa.bg/region/article/7586478 www.24chasa.bg

Oбщинa Дупница започна от днес пpиeма на зaявлeния зa в?лючвaнe в мexaнизмa "Личнa пoмoщ" по реда на Закона, който е разработен в подкрепа на хора с увреждания. Ползватели на услугата могат да бъдат хора с увреждане, на които е изготвена индивидуална оценка на потребностите и е издадено направление с определен брой часове за лична помощ от Дирекция "Социално подпомагане" - Дупница.

Документи за включване могат да бъдат подавани по настоящ адрес на лицето с увреждане. Те се приемат в деловодството на общината. Комплектът от документи следва да съдържа заявление- декларация (по образец), направление, издадено от Дирекция "Социално подпомагане"-Дупница, с определения брой часове за лична помощ и документ за самоличност (за справка).

Необходимите документи за включване в списъка на кандидатите за асистенти са - заявление – декларация, автобиография по образец, копие от трудов договор, ако кандидатът за асистент работи, или декларация свободен текст, че няма сключен трудов договор, декларация по чл. 25 от Закона за личната помощ по образец, документ за самоличност (за справка), Документи, удостоверяващи успешно преминат курс на обучение за асистент, или документ, удостоверяващ наличието на подходящо образователно и/или квалификационно равнище (ако е приложимо).

Личен асистент може да бъде всеки, който не е поставен под запрещение и не е осъждан. В случай, че лицето с увреждания не е посочило асистент, Община Дупница може да окаже съдействие за намиране на подходящо лице от списък за кандидатите за асистенти.

Предоставянето на лична помощ ще започне от 1 септември 2019 г., като заявления за включване в механизма ще се приемат и след тази дата.

Допълнителни разяснения могат да бъдат получени на телефони:

0701/59295, 0701/59275, 0879523575, 0879523584

Необходимите формуляри може да намерите в сайта на Община Дупница в секция "Социални дейности" - "Механизъм лична помощ".

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Мнозинството от феновете на "Левски" подкрепят сегашното ръководство на клуба начело с Васил Божков. Това стана ясно след срещата на техни представители с премиера Бойко Борисов и министрите Красен Кралев и Владислав Горанов. Привържениците не бранят корпоративни интереси. Тях ги интересува бъдещето на любимия отбор

Камери са заснели измамницата, представила се за имотната Люба Коева, за да изтегли над половин милион лева от сметката на мъртвата пенсионерка! Това разкриха разследващи пред "България Днес" по повод ареста на имотните измамници, женели се за мъртъвци. Авоарите на Люба включвали около един милион лева, апартамент на столичния бул

Ванга ще помага на играчите на "Левски" да счупят прокобата над тима. Вече 10 години "сините" не са спечелили нито един трофей. За да счупят каръка, играчите на Петър Хубчев решиха да потърсят помощ от пророчицата. Те посетиха храма на Ванга на Рупите в сряда следобед. Футболистите използваха почивния си полуден на лагера в Сандански