Близо 1,8 милиона лева неизплатени заплати в Ловешко

https://www.24chasa.bg/region/article/7588140 www.24chasa.bg
СНИМКА: pixabay

Инспекцията по труда в Ловеч е за първите шест месеца на годината е установила близо 1,8 милиона лева неизплатени заплати в 13 предприятия в областта, съобщават от институцията. След намесата на инспекторите почти всички са изплатени.

От констатираните през периода 2331 нарушения, половината са свързани с неосигуряване на безопасни условия на труд, а другата половина - с нарушения на трудовите правоотношения. При последните най-много са нарушенията, свързани със заплащането на труда - 318, от които 105 са за неплатени заплати.

При 190 случая е открито неплащане на допълнителни възнаграждения за нощен труд и прослужено време и професионален опит, а при други 43 случая - работа без трудови договори.

През първото шестмесечие инспекторите са издали четири акта за спиране на машини и съоръжения. Съставени са 110 акта за административни нарушения и 120 наказателни постановления. Влезлите в сила наказателни постановления са 111 на обща стойност 114 500 лева.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Актьорът Тончо Токмакчиев е баш дядо, видяха топпапараците на "България Днес". Дъщерята на комика Таня, която живее със семейството си в Испания, се е прибрала за малко в България. По този повод щастливият кукувец гордо разходи 11-месечния си внук в столицата. Компания му правеха жена му и дъщеря му,

Проблеми с киберсигурността и хакерските атаки изпитва Светия Синод, установи проверка на "България Днес". В момента един от официалните сайтове на митрополитите рекламира епилация на краката на китайски език, а друг предлага почивка в Румъния на английски. От своя страна ръководството на Софийската епархия предупреди за измами свързани с

Не успя да подкрепи каузата за промени в закона Ще нарежа убиеца на Криси с бръснарско ножче, заканва се баба Милка на протест за справедливо наказание Влошено здраве спря майката на зверски изнасилените и убити сестри Росица и Христина Белнейски да се включи в протест срещу намаляване на присъдите на жестоките престъпници срещу самопризнания.