Жива верига затваря пътя към горящото депо в Шишманци

https://www.24chasa.bg/region/article/7604861 www.24chasa.bg

Жителите на Шишманци, Белозем, Болярино, Раковски и Стряма ще затворят утре пътя към пламналото вчера депо на екозавода. 

Протестът е насрочен в 6:15 часа сутринта, тъй като тогава идват камионите с боклук от Пловдив и тогава ще бъде препречен пътят им.

Поводът за протеста е, че за пореден път пламна депото на екозавода. Пожарът избухна вчера около 1 часа през нощта и все още запалените отпадъци тлеят, а населените места са застелени с густ пушек. 

"Хората искат безопасна среда", каза кметът на Белозем Иван Тачев. По-рано днес и управникът на Раковски Павел Гуджеров алармира с писмо премиера Бойко Борисов за случващото се в депото. Според него, ако екозаводът не може да осигури безопасна среда, трябва да бъде затворен. Жителите на населените места край депото са гневни, тъй като почти всяка година там избухва пожар и ги обгазява. От екоинспекцията в Пловдив твърдят, че сега не се засечени завишени параметри на вредни частици, но хората не вярват. В Шишманци днес бе и шефът на националната пожарна главен комисар Николай Николов, който препоръча на населението да затваря плътно вратите и прозорците, докато бедствието е потушено напълно.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

*** Събрал шефът на фирмата състава и им съобщил, че секретарката е бременна. Тъй като тя била палава, всички навели виновно глави. Тогава извикали бай Иван портиера. - Бай Иване, ти имал ли си нещо общо със секретарката? - попитал деликатно шефа. -Ама моля ви се, на мойте години... - Хайде сега й съобщи, че е уволнена. *** Зима е.

Голям интерес към автомобилен салон София 2019 отчитат вносителите на автомобили в България от всички марки. По време на изложението тази година могат да се видят голям брой премиерни за българския пазар модели, което продължава до неделя. Снимки: Пламен

Скромна на вид 51-годишна пловдивчанка се оказа сред най-издирваните жени в Европа. В рамките на няколко години Радина Жечева успява да прибере спестяванията на десетки хора от цялата страна. Докато прокуратурата се накани да реагира, измамничката си плюе на петите и няма как да излежи 5-годишната си присъда