Винарна Типченица представи новите си продукти в Мездра

https://www.24chasa.bg/region/article/7607945 www.24chasa.bg

Един от първите посетители на щанда бе кметът на община Мездра инж. Генади Събков, който закупувайки си за днешния светъл празник бутилка врачански мискет, пожела успех на местните винопроизводители: „Стартирахте много силно. Продукцията ви е чудесна и заслужава да достигне до много хора. Продължавайте така и успехът Ви е гарантиран“.

През 2019 г. Винарна Типченица показа новото си лице на българския винен пазар. Амбициозният екип на собственика Велин Джиджев, начело с инж. Надя Минева – изпълнителен директор и главен технолог, подготви голяма изненада за ценителите на качественото българско вино. Винарната предлага нова философия - широка гама от хубави вина в бутикови серии. Предлагат се традиционните български сортове, които фирмата отглежда - Врачански мискет, Шардоне, Рубин и Каберне совиньон.

Новите технологични възможности позволяват на избата да предлага голямо разнообразие от вина в къси серии. Сред белите сортове са заложени Шардоне, Димят, Ризлинг, както и модерните напоследък Семийон и Коломбар, чисто сортови или във вид на купажи според преценката на инж. Надя Минева.

Фирмата отглежда 300 дка лозя, повечето от които са бели сортове – Шардоне и най-известният в региона Врачански мискет. Те са приблизително 70% от засадените площи, останалите 30% си делят прекрасният български сорт Рубин и Каберне Совиньон, който е изключително подходящ за отглеждане в местността. Масивите са в екологично чист полупланински район. Гроздето притежава сертификат за биологично производство. През 2018 г. бе изградена нова, модерна винарна с производствен капацитет до 100 000 литра.

Щандът на Винарна Типченица ще предлага всеки пазарен ден в Мездра своите напитки на ценителите на виното.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Държавата ще покрие таксите за детски градини на децата на 3 и 4 години от социално слаби семейства. За целта са предвидени 22 милиона лева европейско финансиране. Средствата ще бъдат допълнени към обещаните вчера суми, плащани за обхващане на децата с такъв статус. Парите ще се дават на детските градини за покриване на таксите, а не на родителите,

С печалба от 100 долара Сашо Кадиев почти успя да разгроми казино в Лас Вегас. Артистът от седмица е на турне в САЩ, на което представя хитовото представление "Горката Франция". През свободното си време Кадиев и останалите артисти от постановката, включително и майка му Катето Евро, обикалят забележителностите в градове из Америка.

3-годишно дете почина на 14 ноевмри в София. Назначени са спешни проверки в болниците "проф. Иван Митев", "Лозенец" и "Пирогов", които са имали отношение към случая. До сряда лечебниците ще бъдат проверени, съобщават от здравното министерство. Детето постъпва в детска болница, след това е изпратено в болница "Лозенец",