Партиите и коалициите уточниха състава на Общинската избирателна комисия в Плевен

https://www.24chasa.bg/region/article/7607955 www.24chasa.bg

Среща с ръководителите на политическите партии и коалиции за изготвяне на предложение за състав на Общинска избирателна комисия в община Плевен за изборите на 27 октомври 2019 г. се проведе днес по покана на кмета Георг Спартански. В срещата участваха: Мартин Митев - Политическа партия „ГЕРБ”; Свилен Атанасов - Коалиция „БСП за България”; Светослав Доков, Николай Николов Маринов и Илиан Беров - Коалиция „Обединени патриоти - НФСБ, Атака и ВМРО”; Енгин Кючуков - Политическа партия „Движение за права и свободи”; Снежана Иванова - Партия „Воля”; Свилен Трифонов - Коалиция „Демократична България - Обединение”.

Срещата ръководи кметът Георг Спартански. Той припомни целта на срещата, необходимите за представяне документи, както и регламентацията за състава на Общинската избирателна комисия според Изборния кодекс. Парламентарно представените партии и коалиции предлагат членове на общинската избирателна комисия, включително председател, заместник-председатели и секретар, според броя на избирателните секции на територията на общината. Съгласно разпоредбите на т.12.2. на Решение №600-МИ/09.08.2019 г. на ЦИК, като се спазват условията по т.11.3. от решението, съставът на ОИК е, както следва: за партия ГЕРБ - 5 членове; за коалиция „БСП за България” - 4 членове; за коалиция „Обединени патриоти” - 2 членове; за партия „ДПС” - 1 член; за партия „Воля” - 1 член. Извън този брой коалиция „Демократична България – Обединение”, която има избрани с нейните кандидатски листи членове на Европейския парламент от Република България, но не е парламентарно представена, има право на 1 член. В случай, че изброените партии и коалиции са направили предложения за всички членове, на които имат право, общият брой на членовете на ОИК става 14 (четно число). Затова парламентарно представената партия или коалиция с най-голям неоползотворен остатък предлага още един член на ОИК (в случая това е Партия „ДПС”) и ОИК става 15-членна.

Представителите на съответните партии и коалиция внесоха своите предложения, при което се споразумяха на финала за следния състав на Общинската избирателна комисия - Плевен:

1. Ярослав Димитров - Председател /от Партия „ГЕРБ”/

2. Николинка Добрева - Заместник-председател /от Коалиция „Обединени патриоти - НФСБ, Атака, ВМРО”/

3. Айгюл Хасанова - Заместник-председател /от Партия „ДПС”/

4. Пламен Иванов - Секретар /от Коалиция „БСП за България”/

5. Анатолий Манолов - член /от Партия „ГЕРБ”/;

6. Евгения Станева - член /от Партия „ГЕРБ”/;

7. Евгения Миланова - член /от Партия „ГЕРБ”/;

8. Красимир Данков - член /от Партия „ГЕРБ”/;

9. Юлия Петровска - член /от Коалиция „БСП за България”/;

10. Теодора Митева - член /от Коалиция „БСП за България”/;

11. Илияна Нинова - член /от Коалиция „БСП за България”/;

12. Владислав Найденов - член /от Коалиция „Обединени патриоти – НФСБ, Атака и ВМРО”/;

13. Василка Митева - член /от Партия „ДПС”/;

14. Диян Свраков - член /от Партия „Воля”/;

15. Петър Жеков - член /от Коалиция „Демократична България – Обединение”/.

Резервни членове:

Надя Борисова - Партия „ГЕРБ”;

Петя Калинова - Коалиция „БСП за България”;

Ивалина Бенкова - Коалиция „Демократична България - Обединение”/.

В срок до 24 август 2019 г. кметът на Община Плевен Георг Спартански трябва да представи на Централната избирателна комисия писмено предложение за състав на Общинска избирателна комисия - Плевен, заедно с изискуемите документи, съгласно чл.75, ал.7 от Изборния кодекс.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Гаджето на вратаря на "Бешикташ" Лорис Кариус - София Томала, определено си пада по нестандартните начинания. Няма как иначе да се обясни новата инвестиция на моделката. Тя реши да вложи пари в компания, която доставя строителни материали. И набързо спести един разход на фирмата - за рекламно лице. София сама застана пред фотообективите за

Оскверниха образа на Христо Ботев в Пловдив! Това е поредната вандалска проява върху лика на революционера за последните няколко месеца. Патриотичната рисунка, намираща се на булевард "Христо Ботев", е надраскана с червена боя. След всяка вандалщина графитът е обновяван и почистван, но само след дни боята отново се появява на лицето на

Светофар падна на кръстовището на булевардите "Витоша" и "Патриарх Евтимий" вчера сутринта. Няма пострадали. Столична община потвърди за инцидента. Не са ясни причините за срутването на светофарната уредба. Движението по натовареното кръстовище не бе засегнато, а пораженията бяха отстранени в рамките на деня.