Винен фест започва в Царево от днес

https://www.24chasa.bg/region/article/7608640 www.24chasa.bg

Център на винения туризъм става Царево в средата на август. Третото издание на Винен фестивал "Дионисиеви дни“ в морския град започва днес и ще продължи три дни. Изложението и през това лято ще бъде в познатите синьо-бели шатри в Арт зоната на централната улица.

За класиране на вината специално са поканени професионални сомелиери – Парашкева Янева и Димитър Славов. В комисията ще участва и кметът на Община Царево Георги Лапчев.

Класациите ще са две – за вино розе /тъй като е най-предпочитано през този сезон/ и за плодово вино /защото в изложението ще участват много плодови вина/. След оценяването и класирането на предоставените от участниците вина ще бъдат връчени специални плакетии грамоти за първо, второ и трето място в двете категории.

Артистична програма ще допринесе за доброто настроение на участниците и посетителите. Попдивата Преслава Минасян ще изпее няколко горещи парчета.

Фестивалът се осъществява с подкрепата на Община Царево, с партньорство с Регионалната лозаро-винарска камара "Южно Черноморие". В него ще вземат участие компании - лидери в производство на български вина и спиртни напитки. Ще бъдат представени и италиански вина от Вела Италия.

Своята продукция ще представят и регионални производители и фирми с еко и био хранителни продукти.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Ана Мария от "Игри на волята" остави мотора и разчита на двата си крака, за да стигне до любимия мол. Топпапараците на "България Днес" изловиха красавицата без любимия й превоз да препуска към търговския център. Ана Мария обаче не изневери на спортния си стил и за разлика от засуканите кифли атакува магазините с клин и маратонки

На косъм от смъртта се разминава бившият победител в "Биг брадър" Мирослав Атанасов. Известният като "ревльото" мъж, получава инсулт, дни след като навършва 40 години. Благодарение на добрата намеса на лекарите, брадърът прескача трапа.  Миро, който развива успешен бизнес, попада в болницата в началото на март

На колело, с куче и видимо отслабнал. Това е равносметката за Явор Бахаров близо четири месеца след като бе сгащен в Банско посред пладне да шофира пиян и под въздействието на кокаин и марихуана. "България Днес" улови актьора да джитка с велосипед из столицата. Завързал кучето си на каишка за колелото, Бахаров търчеше по задачи