Община Троян е сред първите общини с одобрен проект по процедура „Продължаваща подкрепа за деинституционализация на децата и младежите – ЕТАП 2 – предоставяне на социални и интегрирани здравно-социални услуги за деца и семейства“

https://www.24chasa.bg/region/article/7609319 www.24chasa.bg

Община Троян е сред първите общини с одобрен проект по процедура BG05M9OP001-2.019 „Продължаваща подкрепа за деинституционализация на децата и младежите – ЕТАП 2 – предоставяне на социални и интегрирани здравно-социални услуги за деца и семейства“ КОМПОНЕНТ 1. Предстои подписване на договор с Управляващия орган на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ за изпълнението на проекта, считано от 01.09.2019 г.

Проектът е с наименование „Нова грижа в община Троян“ и цели да обезпечи предоставянето на социалната услуга Дневен център за подкрепа на деца и/или младежи с увреждания и техните семейства на територията на общината в новоизградената със средства по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 социална инфраструктура, находяща се до ДГ „Осми март“.

Социалната услуга ще се предоставя с капацитет 30 места дневна грижа и 60 консултативна за представителите на целевата група деца и младежи в риск, включително с увреждания и техните семейства. Центърът ще осигури целодневни, полудневни и почасови услуги в специализирана среда и мобилно, а именно: информиране и консултиране, дневна грижа, терапия и рехабилитация, обучение за придобиване на умения, подкрепа за придобиване на трудови умения и други, според индивидуалните потребности на потребителите. Проектът е с продължителност от 52 месеца и предвижда дооборудване и обзавеждане на помещенията на услугата, подбор и наемане на персонал за предоставяне на социалната услуга, закупуване на специализирано транспортно средство и предоставяне на социалната услуга Дневен център за подкрепа на деца и/или младежи с увреждания и техните семейства.

Ще бъде извършен подбор на специалисти, имащи различен профил на компетентност - управленски, социален, здравен, образователен и квалификации, отговарящи на нуждите на центъра за осигуряване на качествена грижа за децата и младежите и гарантиращи интегрирания подход при предоставянето на социалните услуги.

Проектът ще се реализира в рамките на асоциирано партньорство с ангажираните в процеса на деинституционализация институции – Министерство на труда и социалната политика, Министерство на образованието и науката, Министерство на здравеопазването, Държавна агенция за закрила на детето и Агенция за социално подпомагане.

Община Троян бе избрана за домакин на първата работна среща организирана по процедурата от Управляващия орган на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, която се проведе на 31.07.2019 г. в сградата на Информационно-културен център Троян.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Нито студ, нито минусови температури могат да изплашат артистът Александър Кадиев. Вечно усмихнат и зареден с настроение и шеги, водещият на "Преди обед" излезе да изпуши цигара пред сградата на БТВ. Добре екипиран и отнесен в разговор с колега, Сашо дръпна фаса и с бърза крачка се отправи обратно в пределите на телевизията

Боряна Миткова се похвали с нови, двойно по-големи гърди Еротичен модел с огромен бюст влиза в хитовия сериал "Откраднат живот". Това е Мис Силикон 2016 Боряна Миткова. Сексапилната брюнетка за първи път се снима във филмова лента. Боряна ще играе бившата любовница на богат мъж. Появата й ще бъде във втори епизод на новия сезон

Дори и на години, българките са най-красиви Лили АНГЕЛОВА Най-красивите баби в света са българки! Това са Силвия Домозетска и Стефи Стаменова. Силвия е журналист, продуцент и водещ на радио- и тв програми в Благоевград, на 51 години, а Стефи се окичи с лентата Мисис Баба на Балканите. "Щастлива съм с титлата