Съдът потвърди запор на сметките на община Велинград

https://www.24chasa.bg/region/article/7612623 www.24chasa.bg
Кадър "Гугъл стрийт вю"

Окръжният съд в Пазарджик потвърди запор на сметките на община Велинград, наложен от частен съдебен изпълнител. Запорът е наложен по искане на бившата сметопочистваща фирма на общината, заради задължения от над 7 милиона лева, наследени от предишното ръководство на общината. Той касае вземания на общината, основно местни налози и такси, от трети лица - 34 фирми, които вместо в общинската хазна влизат в сметките на компанията тъжител, съобщиха от пресцентъра на Велинград.

От ръководството на курортния център са обжалвали наложената санкция като неправилна и незаконосъобразна, с мотив че всички постъпления от местни данъци и такси представляват публични общински вземания, т.к. генерират приходи в общинския бюджет, които се разходват в интерес на местната общност. Състав от трима съдии обаче не е приел тази обосновка и е оставил без уважение жалбата на община Велинград, поради което сметките и остават запорирани. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

От неловка среща очи в очи с бившия си любовник, който едва не я прати в гроба, се спаси красавицата Симона Тодорова! Тя можеше да се появи вчера в Бургаския окръжен съд на разпоредителното заседание срещу душманина си Михаил Станчев, но не намери сили да го стори. Това не попречи на младата дама да поиска от някогашната си тръпка 70 бона

Славата на българския спорт обсъдиха насред улицата топжурналистът Крум Савов и бившият президент на "Левски" – София, Томас Лафчис, видяха топпапараците на "България Днес". Легендарният вратар от близкото минало и Савов кахърно дискутираха драмите в родния футбол и гръмотевичните падения на българските национали на зеления килим.

Дегизирана на шопинг. Така топпапараците на "България Днес" изловиха певицата, дизайнер и текстописец Ваня Щерева. Русата авторка си напазарува, без да бъде разпозната от фенове, в столичен магазин, тъй като се бе скрила зад шапка с козирка, дълъг черен панталон и бяла риза, закопчана почти до брадичката.