С фитнес на открито се сдоби най-младият квартал на Несебър

https://www.24chasa.bg/region/article/7620181 www.24chasa.bg

От есента на миналата година Община Несебър стартира изграждането на два проекта в най-новия квартал на града „Черно море“ - „Обществен селищен парк с открити обекти за спортни дейности и площадка за игра“ и „Алея за пешеходно и велосипедно движение“.

Новият парк се изгражда на площ от около 17 декара и в него се включват спортна площадка за футбол на малки вратички, волейбол, баскетбол, тенис на корт и фитнес на открито. Сред спортните съоръжения се изгражда обслужващо-административна сграда с офиси, съблекални, санитарни помещения и помещения за масаж.

Предвидената в плановете велосипедна алея е вече изградена, с положена хоризонтална и вертикална маркировка. Тя е за двупосочно движение и е с дължина от 900 метра, като следва трасето на изградената улица. Успоредно на нея се построи тротоарна лента.

Фитнесът на открито е завършен, приключиха строителните дейности и той вече се ползва от гражданите и гостите на Несебър. С това още едно място на територията на общината се сдоби с тренировъчна площадка със свободен достъп. "Това ще допринесе за повишаване на физическата активност и за разнообразяване на възможностите за спорт на гостите и жителите на комлекса. Приоритет в усилията на Община Несебър винаги са били удовлетворяване на всестранните нужди на гражданите. С тези придобивки най-младият квартал на Несебър става още по-привлекателен за отдих и живот." - сподели кметът на общината Николай Димитров.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Гаджето на вратаря на "Бешикташ" Лорис Кариус - София Томала, определено си пада по нестандартните начинания. Няма как иначе да се обясни новата инвестиция на моделката. Тя реши да вложи пари в компания, която доставя строителни материали. И набързо спести един разход на фирмата - за рекламно лице. София сама застана пред фотообективите за

Оскверниха образа на Христо Ботев в Пловдив! Това е поредната вандалска проява върху лика на революционера за последните няколко месеца. Патриотичната рисунка, намираща се на булевард "Христо Ботев", е надраскана с червена боя. След всяка вандалщина графитът е обновяван и почистван, но само след дни боята отново се появява на лицето на

Светофар падна на кръстовището на булевардите "Витоша" и "Патриарх Евтимий" вчера сутринта. Няма пострадали. Столична община потвърди за инцидента. Не са ясни причините за срутването на светофарната уредба. Движението по натовареното кръстовище не бе засегнато, а пораженията бяха отстранени в рамките на деня.