Всеки има право да се връзва на глупости, но в здравето няма демокрация

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7620873 www.24chasa.bg

Антиваксъри изпратиха открито писмо срещу ваксините до президента Румен Радев и кого ли още не. С основен аргумент, че задължителното ваксиниране не било демократично.

Мили антиваксъри, в здравето на всички ни няма демокрация. И не трябва да има. Защото хич не е демократично неваксинирани хора да сеят зарази. Не е демократично и заради вашата упоритост срещу ваксините днес с парите на останалите да ви се плаща лечението на отдавна забравени болести като туберкулозата. Която се завръща, защото в гетата не се ваксинират от страх, че имунизацията ги стерилизирала, защото уж съвременни млади хора решават, че ваксината ще ги обрече на смърт в адски мъки.

Всеки има право да се връзва на глупости. Но няма право да ги налага на цяло общество. Когато въпросът е дали да оставим здравето на цяло общество в ръцете на едно малцинство от кресливи и предубедени хора, то отговорът е един - не. В здравето няма демокрация, ваксините са задължителни.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Четете “24 часа”, ако искате да знаете истината!

    Онзи ден много медии се подведоха по едно изказване на Калин Сърменов, че на любимата актриса Стоянка Мутафова ѝ е била направена сърдечна операция, а именно байпас. Това на нейната възраст от 97 години изобщо не е нещо елементарно и сигурно много хора са се притеснили. Истината е съвсем друга - преди няколко месеца ѝ е сложен т.нар
  • Дали наистина тротинетките не могат да се движат по пътищата?

    Регистрационният им режим е като при мотопедите НАИСТИНА ли тротинетките не могат да се движат по пътищата? Всъщност могат! Но регистрационният им режим е като при мотопедите. Иначе законът е категоричен, че по пътищата се движат именно пътни превозни средства. Законът много ясно е казал, че “пътно превозно средство” е съоръжение,