Всеки има право да се връзва на глупости, но в здравето няма демокрация

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7620873 www.24chasa.bg

Антиваксъри изпратиха открито писмо срещу ваксините до президента Румен Радев и кого ли още не. С основен аргумент, че задължителното ваксиниране не било демократично.

Мили антиваксъри, в здравето на всички ни няма демокрация. И не трябва да има. Защото хич не е демократично неваксинирани хора да сеят зарази. Не е демократично и заради вашата упоритост срещу ваксините днес с парите на останалите да ви се плаща лечението на отдавна забравени болести като туберкулозата. Която се завръща, защото в гетата не се ваксинират от страх, че имунизацията ги стерилизирала, защото уж съвременни млади хора решават, че ваксината ще ги обрече на смърт в адски мъки.

Всеки има право да се връзва на глупости. Но няма право да ги налага на цяло общество. Когато въпросът е дали да оставим здравето на цяло общество в ръцете на едно малцинство от кресливи и предубедени хора, то отговорът е един - не. В здравето няма демокрация, ваксините са задължителни.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Врагът не спи, бдете!

    Врагът не спи, бдете!

    Информацията, че са засечени двама руски дипломати, които извършват действия, за да заселят у нас т. нар. нелегали с цел да повлияят на изборните резултати, е повече от притеснителна и е показателна до какви беди може да доведе ширещата се корупция в страната.  Защото тези разведчици за около 10 000 нови български лева може да се сдобият с есграон
  • Каубойско яке и как всичко е наред

    Каубойско яке и как всичко е наред

    Кога за последно у нас някой музикант е изказал проблемите на големи маси хора, така че да крещят в синхрон От доста време насам имам навика да си пускам цели концерти на най-различни групи - стари и нови. Бих излъгал, че го правя с дълбоката цел да направя сравнение между поколенията, да се потопя в атмосферата на някой жанр или да оценя