През последните няколко седмици сградата на Община Елин Пелин бе грижливо опакована в подготовката за ремонт по проекта „Красива България“

https://www.24chasa.bg/region/article/7624041 www.24chasa.bg

Тази година общината спечели един от 38-те проекта на Министерството на труда и социалната политика /МТСП/, които са одобрени за финансиране по „Красива България“. Съфинансирането на проекта е одобрено и заложено в бюджета на община Елин Пелин за 2019 г., а стойността на целия проект е над 360 000 лв.

Това е първият сериозен ремонт на сградата на общината от години, като последните козметични ремонтни дейности са извършени през 2006-2007 г.

Проектът по “Красива България” е изготвен изцяло във връзка с подобряване на общото състояние и обществената среда и са предвидени няколко основни мерки, които засягат няколко помещения, както и ключови елементи от сградата на община Елин Пелин като главен вход, предверия, зали, покрив и фасади. В проекта влиза и цялостен ремонт на ритуалната зала, която е в изключително лошо експлоатационно състояние, като ремонт на същата не е правен от 10 години. Вследствие на компрометирана дървена ламперия по стените, прозорците са трудно отваряеми и почти неизползваеми. Вследствие на полагане на неподходяща топлоизолация по пода, част от подовата настилка е разрушена.

Община Елин Пелин е длъжна да преведе пълната сума на съфинансирането си на Министерството на труда и социалната политика, като МТСП осъществява контрол върху провеждането на обществената поръчка и осъществява плащанията по договора за строителство.

Очаква се ремонтът да бъде извършен в срок и да приключи до ноември.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Не успя да подкрепи каузата за промени в закона Ще нарежа убиеца на Криси с бръснарско ножче, заканва се баба Милка на протест за справедливо наказание Влошено здраве спря майката на зверски изнасилените и убити сестри Росица и Христина Белнейски да се включи в протест срещу намаляване на присъдите на жестоките престъпници срещу самопризнания.

Осъдителната присъда на бившия моден шеф Росен Чолов-Чолата се сгромоляса! Апелативният спецсъд откри пропуски в решението и върна процеса за ново разглеждане от първа инстанция, научи "България Днес". През януари т.г. спецсъдът даде на Чолата и студентката Полина Иванова по 3 години условно за сводничество.

Сексапилната дъщеря на аржентинската легенда Клаудио Каниджа - Шарлот, стана жертва на пишман коафьор. Тя остана без перука на сцената пред очите на милиони зрители. Мадамата, която е известна с голи снимки и скандално поведение, участва в танцувалното шоу "Байландо" в родината си. Заедно с партньора й, който е професионалист,