Приключиха проверките в предприятия с опасни химикали в Хасково

https://www.24chasa.bg/novini/article/7626807 www.24chasa.bg
Снимка: Pixabay

Приключи кампанията по тематични проверки в предприятия в област Хасково, в чийто дейности има работа с опасни химически вещества. Обекти на серията инспекции станаха 29 дружества, съобщи директорът на областната дирекция "Инспекция по труда" Кирчо Кирев.

Служители са упражнили надзор на обекти от икономическите дейности "Производство на мебели", "Растениевъдство", "Производство на сапун и козметика", "Производство на обувки и чанти", "Производство на изделия от каучук и пластмаса", "Производство на цимент", "Печатна дейност", "Автобояджийски услуги" и други.

Акцентът бе поставен върху изпълнение на задълженията на работодателите относно оценката и превенцията на рисковете при употребата на вредни химикали, уточни Кирев. На фокус е било и предоставянето на съответната информация на работещите, пряко ангажирани с работата с опасни вещества, както и тяхното правилно съхранение с цел защита от въздействието им.

По думите на Кирев, след обобщаването на резултатите от проверките ще бъде предприет анализ, с който ще бъдат запознати и медиите.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Видимо угрижена, Деси Банова обядва със своя близка приятелка, видяха зорките папараци на "България Днес". За неангажиращата среща бившата синоптичка залага на дантелена черна рокля, която синхронизира идеално с дългите й руси коси. Впечатление прави червеният конец против уроки, който Деси е вързала на лявата си ръка.

Актьорът Тончо Токмакчиев е баш дядо, видяха топпапараците на "България Днес". Дъщерята на комика Таня, която живее със семейството си в Испания, се е прибрала за малко в България. По този повод щастливият кукувец гордо разходи 11-месечния си внук в столицата. Компания му правеха жена му и дъщеря му,

Проблеми с киберсигурността и хакерските атаки изпитва Светия Синод, установи проверка на "България Днес". В момента един от официалните сайтове на митрополитите рекламира епилация на краката на китайски език, а друг предлага почивка в Румъния на английски. От своя страна ръководството на Софийската епархия предупреди за измами свързани с