Град Елин Пелин има скулптура на Апостола на свободата - Васил Левски

https://www.24chasa.bg/region/article/7628509 www.24chasa.bg

Една от най-светлите и значими личности в българската история, е патронът на най-голямото училище в община Елин Пелин – Васил Левски.

Човекът, който живееше във времето и времето живееше в него. И когото времето направи безсмъртен!

В горещите летни дни, в двора на СУ „Васил Левски“ в гр. Елин Пелин, под златните ръце на Георги Найденов се роди скулптурата на Левски.

Преди повече от две години, еколози от РИОСВ – София дадоха експертна оценка и препоръка за отстраняване на стария и вече опасен чинар, със загнила сърцевина и корени, впити в основата на училищната сграда. Въпреки това, едно дърво стояло години като стожер, не може да бъде премахнато с лека ръка. След няколко обсъждания между общинското ръководство, учители и общественици се роди идеята да бъде изваяна скулптура на Васил Левски.

Сега Левски се извисява гордо в двора на училището. Напомня ни за своите прозрения и оставените завети, които са като национална библия за българския народ и дух.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Видимо угрижена, Деси Банова обядва със своя близка приятелка, видяха зорките папараци на "България Днес". За неангажиращата среща бившата синоптичка залага на дантелена черна рокля, която синхронизира идеално с дългите й руси коси. Впечатление прави червеният конец против уроки, който Деси е вързала на лявата си ръка.

Актьорът Тончо Токмакчиев е баш дядо, видяха топпапараците на "България Днес". Дъщерята на комика Таня, която живее със семейството си в Испания, се е прибрала за малко в България. По този повод щастливият кукувец гордо разходи 11-месечния си внук в столицата. Компания му правеха жена му и дъщеря му,

Проблеми с киберсигурността и хакерските атаки изпитва Светия Синод, установи проверка на "България Днес". В момента един от официалните сайтове на митрополитите рекламира епилация на краката на китайски език, а друг предлага почивка в Румъния на английски. От своя страна ръководството на Софийската епархия предупреди за измами свързани с