75-годишният Ангел Милков ще направи опит да подобри личния си рекорд, като преплува разстояние над 10 км

https://www.24chasa.bg/region/article/7629096 www.24chasa.bg

На 01.09.2019г. 75 годишният Ангел Емилов Милков ще направи опит да подобри личния си рекорд, като преплува разстояние над 10 км.

Към настоящия момент няма регистриран опит за преплуване на дистанция над 10 км.

Самото преплуване, ще бъде извършено в съответствие с правилата на FINA (Световната плувна федерация) и на LEN ( Европейската плувна лига ).

Тъй като Силистра е един забележителен град с големи традиции във водните спортове, преплуването на тази дистанция ще стане част от неговата история.

Стартът ще бъде даден в 7:00 ч. сутринта на открития басейн към хотел Дръстър, където през последните 3 месеца Ангел провежда своята подготовка.

Община Силистра застава зад гърба на ентусиаста, а Национален спортен клуб "Олимп” е организатор на събитието.

Международен съдия по FINA и ЛЕН ще присъства, за да удостовери официално преплуваната дистанция.

Всеки, който желае може да присъства на събитието. Финалът ще бъде между 12:00-15:00 ч.

Той е на 75 г., роден в гр. Силистра. Плува от 12-годишен, продължава и в годините, като войник в спортната рота. През този период участва двукратно в маратона „Варна – Златни пясъци“/1967-1968г. / След това продължава в Национална спортна академия, където завършва висшето си образование със специалност треньор по плуване. Участва в част от първите преплувания на река Дунав, няколкократно плува 5 – километровия маратон „Галата-Варна“, включително и в настоящата 2019 г.

Работил в комитет за младежта и спорта като завеждащ сектор ‘Спорт” – Кирковски район. Дългогодишен учител по физическо възпитание.

5 години /2002-2006 г./ работи като треньор в Национална плувна асоциация на Оман. Участва с националния отбор на първенствата от арабската лига в Доха, Кувейт и Бахрейн. От 23-то място в състезанията на Арабския свят, извежда Оман до второто място.

Септември 2018 г. преплува 10 км на закрития басейн в гр. Силистра, като прави рекорд за възрасти си.

В момента е фитнес инструктор. Баща на четири деца и трима внуци.

Ангел Милков е най-възрастният член на Национален спортен клуб "Олимп”, чийто председател е неговият син Емил Милков.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Да види майка си е предсмъртното му желание Тежко болен българин, лекуван в Италия, избра да издъхне в родината си. 34-годишният нашенец поема на своето последно пътуване, за да види родната си майка, преди да затвори очи завинаги. Покъртителната история разплака България и Италия, след като бе публикувана на сайта на медицинска организация в

Първа експозиция за слепи в България. След обиколката всеки трябва да познае какво е усетил Да видиш Дунав мост, но не с очи, а с ръце! Това предлага първата по рода си изложба за незрящи у нас. Девет експоната могат да бъдат усетени в Историческия музей в Русе, научи "България Днес". Посетителите преживяват едни от най-емблематичните сгради в

Снимка на пътен полицай яхнал тротинетка и движещ се в средата на централен булевард в столицата стана абсолютен хит в социалните мрежи