75-годишният Ангел Милков ще направи опит да подобри личния си рекорд, като преплува разстояние над 10 км

https://www.24chasa.bg/region/article/7629096 www.24chasa.bg

На 01.09.2019г. 75 годишният Ангел Емилов Милков ще направи опит да подобри личния си рекорд, като преплува разстояние над 10 км.

Към настоящия момент няма регистриран опит за преплуване на дистанция над 10 км.

Самото преплуване, ще бъде извършено в съответствие с правилата на FINA (Световната плувна федерация) и на LEN ( Европейската плувна лига ).

Тъй като Силистра е един забележителен град с големи традиции във водните спортове, преплуването на тази дистанция ще стане част от неговата история.

Стартът ще бъде даден в 7:00 ч. сутринта на открития басейн към хотел Дръстър, където през последните 3 месеца Ангел провежда своята подготовка.

Община Силистра застава зад гърба на ентусиаста, а Национален спортен клуб "Олимп” е организатор на събитието.

Международен съдия по FINA и ЛЕН ще присъства, за да удостовери официално преплуваната дистанция.

Всеки, който желае може да присъства на събитието. Финалът ще бъде между 12:00-15:00 ч.

Той е на 75 г., роден в гр. Силистра. Плува от 12-годишен, продължава и в годините, като войник в спортната рота. През този период участва двукратно в маратона „Варна – Златни пясъци“/1967-1968г. / След това продължава в Национална спортна академия, където завършва висшето си образование със специалност треньор по плуване. Участва в част от първите преплувания на река Дунав, няколкократно плува 5 – километровия маратон „Галата-Варна“, включително и в настоящата 2019 г.

Работил в комитет за младежта и спорта като завеждащ сектор ‘Спорт” – Кирковски район. Дългогодишен учител по физическо възпитание.

5 години /2002-2006 г./ работи като треньор в Национална плувна асоциация на Оман. Участва с националния отбор на първенствата от арабската лига в Доха, Кувейт и Бахрейн. От 23-то място в състезанията на Арабския свят, извежда Оман до второто място.

Септември 2018 г. преплува 10 км на закрития басейн в гр. Силистра, като прави рекорд за възрасти си.

В момента е фитнес инструктор. Баща на четири деца и трима внуци.

Ангел Милков е най-възрастният член на Национален спортен клуб "Олимп”, чийто председател е неговият син Емил Милков.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Индианец от племето команчи. Така ще се впише на преброяването на населението догодина проф. Петър Иванов, който преди близо десетилетие се определи като марсианец. Русенският писател и общественик отново силно критикува методите на преброяването, като го определя като "скъпо и ненужно". Затова и със самоопределянето като индианец показва своя

Наталия Сименова може и да е изпълнена с "Море от любов" в себе си, но на пътя явно блондинката си е за цяло "Море от наказания". Тв водещата бе засечена от "България Днес" да говори по телефона, докато шофира мощния си скъпарски джип. Наред с това има проблем с левия фар, чиято крушка е изгоряла. И това бяха видимите нарушения. Наталке, не така

Хващат семействата на елита с дрога, проститутки и алкохол Надя Панкова Човек не си избира роднините. Това е единствената утеха на много от българските популярни лица от властта, сцената и спорта, щом стане дума за семействата им. Масово едни от най-успелите у нас (а и не само) имат кръвна връзка с черна овца