Семейства от Пазарджик със затрогващо писмо до пожарникари, спасили техни близки при пожар

https://www.24chasa.bg/region/article/7630601 www.24chasa.bg

Три семейства от Пазарджик разпространиха благодарствено писмо до екип пожарникари, спасили техни близки при пожар в жилището им. Писмото е адресирано до директора на областната противопожарна служба. В него семействата Шопови, Грозданови и Иванови изказват своята признателност и благодарност към огнеборците Стоил Малеков, Веско Кежов и Николай Чукойски от районната противопожарна служба в Пазарджик. На 27 август екипът потушава огъня, плъзнал в жилището на възрастни хора от неизправна туристическа газова бутилка и ги спасява, както и имота им, за което "24часа" съобщи. От противопожарна служба в Пазарджик информираха, че и друг път са получавали благодарности от хора и организации за професионалната си работа, но не и толкова емоционално послание.

Пълният текст на затрогващото писмо гласи:

"Само когато сърцето ти е огнено може да вървиш в битка с пожара!

Ако не си горял, не можеш да си го представиш. За спасените е белег за цял живот. За спасителите - поредно напрегнато ежедневие.

Тези думи на признателност са за спасителите огнеборци Стоил Млеканов, Веско Кежов и Николай Чукойски от РДПБЗН-Пазарджик. Момчетата, които „дежурни“ се отзоваха на сигнал за инцидент с газова бутилка на ул.“Софроний Врачански“ №22 „А“ в ранния след обед на вторник – 27 август 2019-а година.

За тримата това бе „поредния напрегнат работен ден“. Така писаха медиите в Пазарджик. За спасеното семейство Шопови и нас - техните близки, това ще остане деня, в който те влязоха в сърцата ни. Уникални професионалисти - овладени, спокойни, бързи, смели, учтиви и отзивчиви!

Стоил, Веско, Николай, до този момент дори не сме си представяли вашето ежедневие…

Бъдете здрави и се прибирайте след всяко дежурство!

Благодарим е най-малкото, което може да кажем! "

С признателност: сем.Шопови, Иванови и Грозданови

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Видимо угрижена, Деси Банова обядва със своя близка приятелка, видяха зорките папараци на "България Днес". За неангажиращата среща бившата синоптичка залага на дантелена черна рокля, която синхронизира идеално с дългите й руси коси. Впечатление прави червеният конец против уроки, който Деси е вързала на лявата си ръка.

Актьорът Тончо Токмакчиев е баш дядо, видяха топпапараците на "България Днес". Дъщерята на комика Таня, която живее със семейството си в Испания, се е прибрала за малко в България. По този повод щастливият кукувец гордо разходи 11-месечния си внук в столицата. Компания му правеха жена му и дъщеря му,

Проблеми с киберсигурността и хакерските атаки изпитва Светия Синод, установи проверка на "България Днес". В момента един от официалните сайтове на митрополитите рекламира епилация на краката на китайски език, а друг предлага почивка в Румъния на английски. От своя страна ръководството на Софийската епархия предупреди за измами свързани с