Залесяват унищожената при пожара в Стара Загора гора още тази година

https://www.24chasa.bg/novini/article/7633842 www.24chasa.bg
Кадър: bTV

Полицията работи по три версии за огромния пожар, който горя до Дом за медико-социални грижи в Стара Загора. Една от тях е умишлен палеж. Заради огъня бяха евакуирани 40 деца, а по случая е образувано досъдебно производство.

Още тази година общината ще се опита да възстанови гората с растителност, която е по-трудно запалима. Освен това ще е такава, че да се влиза по-трудно навътре в гората, за да не се дава възможност за умишлени палежи, предаде bTV.

В гасенето и спасяването на децата са участвали и 20 доброволци, които споделиха, че не са се притеснявали за своя живот, а за този на малчуганите.

Самият пожар е бил доста сложен, тъй като огънят се развивал в три направления, каза гл. инспектро Антон Колев, нач. на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението”.

От община Стара Загора обясниха, че ще осигурят за пожароопасния сезон още автомобили и хора.

Три са версиите за възникване на огъня: детска игра с огън, умишлени действия и непредпазливост при боравене с огън на открито.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Индианец от племето команчи. Така ще се впише на преброяването на населението догодина проф. Петър Иванов, който преди близо десетилетие се определи като марсианец. Русенският писател и общественик отново силно критикува методите на преброяването, като го определя като "скъпо и ненужно". Затова и със самоопределянето като индианец показва своя

Наталия Сименова може и да е изпълнена с "Море от любов" в себе си, но на пътя явно блондинката си е за цяло "Море от наказания". Тв водещата бе засечена от "България Днес" да говори по телефона, докато шофира мощния си скъпарски джип. Наред с това има проблем с левия фар, чиято крушка е изгоряла. И това бяха видимите нарушения. Наталке, не така

Хващат семействата на елита с дрога, проститутки и алкохол Надя Панкова Човек не си избира роднините. Това е единствената утеха на много от българските популярни лица от властта, сцената и спорта, щом стане дума за семействата им. Масово едни от най-успелите у нас (а и не само) имат кръвна връзка с черна овца