Община Елин Пелин спечели европейски проект: „Подобряване на общинска образователна инфраструктура – СУ Васил Левски, гр. Елин Пелин“

https://www.24chasa.bg/region/article/7633940 www.24chasa.bg

Тази година Община Елин Пелин спечели проект: „Подобряване на общинска образователна инфраструктура – СУ Васил Левски, гр. Елин Пелин“. На 03 май 2019 г. кметът на Община Елин Пелин Ивайло Симеонов финализира с подписа си в Държавен фонд "Земеделие" договора за безвъзмездна финансова помощ.

Обща стойност на проекта е 1 168 299,86 лв., а срокът за изпълнение - 36 месеца.

Проектното предложение включва обновяване на СУ „Васил Левски“, гр. Елин Пелин чрез ремонт и реконструкция на сутеренния етаж на южното крило на сградата и благоустрояване на двора. Обособява се спортна площадка на открито за колективни игри, оградена с предпазна мрежа. Предвижда се преустройство в сутеренния етаж на южното крило на учебния корпус, както и нови електро, ВиК и ОВ инсталации в преустроения сутеренен етаж.

Основната цел на проекта е да се създадат условия за качествено образование, които ще доведат до постигане на приоритетите на регионално ниво, заложени в Национална програма за развитие България 2020. Подобряването на достъпа до образование и повишаване на качеството му е от изключително значение за всички нас, защото с осъвременяването на системата на образование и осигуряване на нейната адаптивност спрямо нуждите на пазара на труда, ще създадем добре подготвени кадри за професиите на бъдещето.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Актьорът Диян Мачев стана неузнаваем, видяха папараците на "България Днес". Джобносантиметровият комик пусна такава брада, че дори най-големите му почитатели трудно го разпознават на улицата. Дидо стана популярен като водещ на забавната тв игра "Семейни войни" и бе обявен за българския Дани де Вито, заради приликата си с американския актьор.

Расистки скандал беляза дербито между "Манчестър Сити" и "Манчестър Юнайтед" от Висшата лига. Феновете на "гражданите" са отправяли обиди към халфа на "червените дяволи" Фред . Инцидентът стана, когато той се опитваше да изпълни ъглов удар през второто полувреме. Към него освен обиди полетяха и предмети. Един от тях го удари

 Притежава цяла серия банкноти с цар Борис III        Българин пази уникална колекция от над 1000 български монети, сред които от 1879 г. до наши дни. Сред тях е и първата монета, на която пише "България". Притежател на безценната колекция е Костадин Везьов, който от близо две десетилетия живее в САЩ. Той е и човекът, който през 2016 г.