Проект за патронажна грижа за възрастни хора и хора с увреждания

https://www.24chasa.bg/region/article/7634168 www.24chasa.bg

26 медицински сестри, един рехабилитатор, двама социални работници и един психолог ще бъдат наети по проект за патронажна грижа за възрастни хора и хора с увреждания.

Проектът се финансира по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2014-2020 „Патронажна грижа за възрастни хора и хора с увреждания”. Над 130 лица над 18- годишна възраст ще получат медицински грижи по домовете си, в зависимост от предписанията на техните лични и лекуващи лекари.

„От една страна така осигуряваме необходимата подкрепа на хората в домовете им, а от друга това е допълнителна заетост и възнаграждение за медицинските сестри, което прави проекта особено важен” – заяви кметът Георгиев при представянето му.

Потребителите ще бъдат както от Самоков, така и от селата на общината. Основните дейности включват предоставяне на почасови мобилни – интегрирани здравно-социални услуги; предоставяне на психологическа подкрепа; обучение и супервизия на персонала. По проекта ще бъде закупен електрически автомобил, който ще бъде използван за транспортиране на медицинските сестри до нуждаещите по адресите.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Видимо угрижена, Деси Банова обядва със своя близка приятелка, видяха зорките папараци на "България Днес". За неангажиращата среща бившата синоптичка залага на дантелена черна рокля, която синхронизира идеално с дългите й руси коси. Впечатление прави червеният конец против уроки, който Деси е вързала на лявата си ръка.

Актьорът Тончо Токмакчиев е баш дядо, видяха топпапараците на "България Днес". Дъщерята на комика Таня, която живее със семейството си в Испания, се е прибрала за малко в България. По този повод щастливият кукувец гордо разходи 11-месечния си внук в столицата. Компания му правеха жена му и дъщеря му,

Проблеми с киберсигурността и хакерските атаки изпитва Светия Синод, установи проверка на "България Днес". В момента един от официалните сайтове на митрополитите рекламира епилация на краката на китайски език, а друг предлага почивка в Румъния на английски. От своя страна ръководството на Софийската епархия предупреди за измами свързани с