Делегация от Община Османгази, Турция, посети Ловеч

https://www.24chasa.bg/region/article/7634763 www.24chasa.bg

Делегация от Община Османгази, Република Турция, водена от Мустафа Дюндар, кмет на общината, бе на приятелско посещение в Ловеч. Групата, в която беше и Неджи Курулай, директор на финансовата дирекция, както общински съветници от целия политически спектър, бе приета от кмета на Ловеч Корнелия Маринова. От Генераланото консулство на Турция на срещата присъства Хюсеин Дьонмез-помощник аташе.

В опознавателния разговор двамата кметове представиха своите общини, като акцентът беше върху икономиката и туристическите обекти. След това гостите бяха разведени лично от Корнелия Маринова из възрожденския квартал "Вароша", като най-много внимание отделиха на уникалния Покрит мост.

В края на 2018 г. общинските съветници в люляковия град дадоха своето съгласие за побратимяване с Община Османгази. Тя е най-голямата от трите общини на тримилионна Бурса. В нея живеят близо 850 хиляди души, от тях няколкостотин хиляди са изселници от Балканите и България. Общината развива силна социална дейност, заделя сериозни средства за изграждане и поддържане на пътната инфраструктура. Тъй като община Османгази обхваща централната част на Бурса, където се намират повечето от историческите забележителности, ежедневно през нея минават около 1,5 милион туристи.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Видимо угрижена, Деси Банова обядва със своя близка приятелка, видяха зорките папараци на "България Днес". За неангажиращата среща бившата синоптичка залага на дантелена черна рокля, която синхронизира идеално с дългите й руси коси. Впечатление прави червеният конец против уроки, който Деси е вързала на лявата си ръка.

Актьорът Тончо Токмакчиев е баш дядо, видяха топпапараците на "България Днес". Дъщерята на комика Таня, която живее със семейството си в Испания, се е прибрала за малко в България. По този повод щастливият кукувец гордо разходи 11-месечния си внук в столицата. Компания му правеха жена му и дъщеря му,

Проблеми с киберсигурността и хакерските атаки изпитва Светия Синод, установи проверка на "България Днес". В момента един от официалните сайтове на митрополитите рекламира епилация на краката на китайски език, а друг предлага почивка в Румъния на английски. От своя страна ръководството на Софийската епархия предупреди за измами свързани с