Живописният пленер „Певецът на Тунджа“ започна днес в парка на Ямбол

https://www.24chasa.bg/region/article/7634914 www.24chasa.bg

Традиционният живописен пленер „Певецът на Тунджа“ започна днес в Ямбол

Новото в сегашното единадесето поред издание е участието на млади художници – ученици, заедно с техните ментори. В продължение на пет дни утвърдени ямболски автори ще творят на открито в градския парк едновременно със свои възпитаници. В пространството на бившия „Ален мак“ всеки може да наблюдава създаването на нови живописни творби от Александър Александров, Атанас Караманов, Мария Христова, Петър Тепсизов, Сашо Казанджиев, Христо Крушков и Цветан Казанджиев. Художниците-педагози са подбрали по трима от най-изявените млади таланти, с които работят.

Всички творби – и на менторите, и на учениците, ще бъдат изложени в специална експозиция на 6 септември в парка. Откриването е от 18.00 часа. След това – от 10 до 20 септември могат да бъдат разгледани в залите на художествена галерия „Жорж Папазов“.

Идеята на пленера е създаването на жива връзка между твореца, заобикалящата среда и публиката. Събитието е традиционно за града и има за цел да провокира интерес към изобразителното изкуство, представено всеки път от различни местни и гостуващи артисти. В юбилейното издание на пленера миналата година участваха големи имена като Любен Генов - председател на СБХ, проф. Борис Желев - преподавател във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий", Георги Динев - директор на художествената галерия в Бургас и др.

Организатори на събитието са община Ямбол и художествена галерия „Жорж Папазов”. Участието на млади творци тази година е в рамките на общинска програма за стимулиране на дейности и изяви на учениците, свързани със заниманията по интереси в Община Ямбол 2019.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Видимо угрижена, Деси Банова обядва със своя близка приятелка, видяха зорките папараци на "България Днес". За неангажиращата среща бившата синоптичка залага на дантелена черна рокля, която синхронизира идеално с дългите й руси коси. Впечатление прави червеният конец против уроки, който Деси е вързала на лявата си ръка.

Актьорът Тончо Токмакчиев е баш дядо, видяха топпапараците на "България Днес". Дъщерята на комика Таня, която живее със семейството си в Испания, се е прибрала за малко в България. По този повод щастливият кукувец гордо разходи 11-месечния си внук в столицата. Компания му правеха жена му и дъщеря му,

Проблеми с киберсигурността и хакерските атаки изпитва Светия Синод, установи проверка на "България Днес". В момента един от официалните сайтове на митрополитите рекламира епилация на краката на китайски език, а друг предлага почивка в Румъния на английски. От своя страна ръководството на Софийската епархия предупреди за измами свързани с