Съдят избягал затворник в Ловеч, отвлякъл жена за заложник

https://www.24chasa.bg/novini/article/7635858 www.24chasa.bg
Съдът в Ловеч Снимка: Архив

Тръгна делото срещу Борис Иванов, обвинен в бягство от затвора и в отвличане, при условията на опасен рецидив. Поредното си престъпление той извърши на 21 юни м.г., а два дни по-късно - на 23 юни, бе заловен в гр. Летница, след като взе жена за заложник. Иванов своеволно напусна обект от открит тип край Ловеч, където работейки изтърпявал последните месеци от наказанието си. В издирването му се включиха всички сили на реда плюс жандармерия. Обходени и претърсени бяха местности около града и близки населени места. Откриха го в царевична нива до жп гарата в Летница.

На заседание на 8 юли подсъдимият отказа процесът срещу него да бъде гледан при условията на съкратеното съдебно следствие, тъй като не беше съгласен с част от посочените в обвинителния акт факти. Затова съдът взе решение делото да бъде гледано по общия ред, с призоваване и разпит на свидетели.

"Не мислех да бягам - просто тръгнах към портала и изведнъж много ми домъчня за децата ми", обясни мотива за бягството си Борис. От показанията му стана ясно и защо не е искал съкратено следствие - неговите думи коренно се различаваха от тези на похитената Петкана Грозданова.

Според разказа му излиза, че не е отвличал жената. Използвайки умалителни думи той обясни, че във въпросния ден влязъл в дома на Петкана. Първоначално дори не я видял в стаята. Обръщайки се я съзрал на леглото и се изплашил, тя също. Но не оказал никаква принуда. Помолил за храна и Паткана му предложила питка и тиквички. Взел си, но оставил половината от хляба за нея, проявил и грижа като й дал да си изпие лекарствата. След което пак я помолил за го придружи навън, за да не се обърка. Човеколюбиво й напомнил да си вземе връхна дреха, за да не настине.

Съдебното заседание продължава и в момента. Вероятно до края на деня ще бъде произнесена присъдата.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Видимо угрижена, Деси Банова обядва със своя близка приятелка, видяха зорките папараци на "България Днес". За неангажиращата среща бившата синоптичка залага на дантелена черна рокля, която синхронизира идеално с дългите й руси коси. Впечатление прави червеният конец против уроки, който Деси е вързала на лявата си ръка.

Актьорът Тончо Токмакчиев е баш дядо, видяха топпапараците на "България Днес". Дъщерята на комика Таня, която живее със семейството си в Испания, се е прибрала за малко в България. По този повод щастливият кукувец гордо разходи 11-месечния си внук в столицата. Компания му правеха жена му и дъщеря му,

Проблеми с киберсигурността и хакерските атаки изпитва Светия Синод, установи проверка на "България Днес". В момента един от официалните сайтове на митрополитите рекламира епилация на краката на китайски език, а друг предлага почивка в Румъния на английски. От своя страна ръководството на Софийската епархия предупреди за измами свързани с