Изграждане на дневен център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства и център за настаняване от семеен тип за деца по европейски проект в Община Елин Пелин

https://www.24chasa.bg/region/article/7636054 www.24chasa.bg

На 2 септември 2019 г. в Община Елин Пелин се проведе пресконференция пред всички заинтересованите страни, медиите и широката общественост, които имаха възможността да се запознаят с информация за напредъка в изпълнението на основните дейности, включени в подписания в края на 2017 г. проект BG16RFOP001-5.001-0008 „Заедно за всяко дете!”, Договор предоставяне на безвъзмездна финансова помощ № BG16RFOP001-5.001-0008-С01.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г., съфинансирана от ЕС чрез Европейския фонд за регионално развитие, в рамките на приоритетна ос 5 „Регионална социална инфраструктура“ и процедура BG16RFOP001-5.001 „Подкрепа за деинституционализация на грижите за деца“. Общата стойност на проекта е 1 142 811.44 лв.

В края на месец март се даде официалното начало на изпълнението на строително-монтажните работи на следните обекти: Изграждане на Център за обществена подкрепа и Дневен център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства", гр. Елин Пелин, община Елин Пелин, както и „Преустройство на сграда общинска собственост от здравен дом в Център за настаняване от семеен тип за деца“, с. Лесново, община Елин Пелин“. Изграждането на центъра за обществена подкрепа и дневния център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства ще доведе до по-добра работа с децата, които имат нужда от подкрепа, както и тяхното по-лесно социално приобщаване.

Проектът, който предстои да реализира Община Елин Пелин с европейско финансиране, е от изключително значение за обществото, както и с несравнимо висока социална ангажираност в грижата за децата. В продължение на политиката за подкрепа на най-уязвимите членове на нашето общество проектът „Заедно за всяко дете!“ заявява категорично, че всяко едно дете има право на щастливо детство, квалифицирани грижи и персонално внимание.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Видимо угрижена, Деси Банова обядва със своя близка приятелка, видяха зорките папараци на "България Днес". За неангажиращата среща бившата синоптичка залага на дантелена черна рокля, която синхронизира идеално с дългите й руси коси. Впечатление прави червеният конец против уроки, който Деси е вързала на лявата си ръка.

Актьорът Тончо Токмакчиев е баш дядо, видяха топпапараците на "България Днес". Дъщерята на комика Таня, която живее със семейството си в Испания, се е прибрала за малко в България. По този повод щастливият кукувец гордо разходи 11-месечния си внук в столицата. Компания му правеха жена му и дъщеря му,

Проблеми с киберсигурността и хакерските атаки изпитва Светия Синод, установи проверка на "България Днес". В момента един от официалните сайтове на митрополитите рекламира епилация на краката на китайски език, а друг предлага почивка в Румъния на английски. От своя страна ръководството на Софийската епархия предупреди за измами свързани с