Информационно-разяснителна кампания сред гражданите и органите на местната власт във връзка с болестта „Африканска чума по свинете“

https://www.24chasa.bg/region/article/7636941 www.24chasa.bg

МИНИСТЕРСТВО НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО, ХРАНИТЕ И ГОРИТЕ и НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА СЪВЕТИ В ЗЕМЕДЕЛИЕТО ви канят на информационно-разяснителна кампания сред гражданите и органите на местната власт във връзка с болестта африканска чума по свинете.

Дата: 05.09.2019 г. от 11.00 часа.

Място: Заседателна зала на Община Мездра – ет.4. ул. „Христо Ботев“ №27

Участници: Кметове, кметски наместници и стопани, отглеждащи прасета тип „заден двор“.

Теми:

Тема 1: Обща информация за заболяването африканска чума по свинете

Тема 2: Изисквания за биосигурност в животновъдните обекти за отглеждане на свине.

Лектор: Доцент, д-р Чавдар Филипов – Лесотехнически университет, София.

На срещата ще бъде представена информация за заболяването - източници и предаване на вируса, предприети мерки за ограничаване и ликвидиране на заболяването при домашните свине при първично огнище, при първично възникнал случай на болестта при дивите свине, при открит труп на дива свиня и извън инфектираните зони при дивите свине.

Целта на срещата е ясно и разбираемо да бъдат представени изискванията за биосигурност в животновъдните обекти за отглеждане на свине.

Участниците ще имат възможност да задават конкретни въпроси и да получат необходимите разяснения по начин, по който да могат да вземат решение за последващи действия, свързани с техните стопанства.

Заповядайте!

Срещата е предназначена за вас, но резултатите зависят от вашето активно участие!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Видимо угрижена, Деси Банова обядва със своя близка приятелка, видяха зорките папараци на "България Днес". За неангажиращата среща бившата синоптичка залага на дантелена черна рокля, която синхронизира идеално с дългите й руси коси. Впечатление прави червеният конец против уроки, който Деси е вързала на лявата си ръка.

Актьорът Тончо Токмакчиев е баш дядо, видяха топпапараците на "България Днес". Дъщерята на комика Таня, която живее със семейството си в Испания, се е прибрала за малко в България. По този повод щастливият кукувец гордо разходи 11-месечния си внук в столицата. Компания му правеха жена му и дъщеря му,

Проблеми с киберсигурността и хакерските атаки изпитва Светия Синод, установи проверка на "България Днес". В момента един от официалните сайтове на митрополитите рекламира епилация на краката на китайски език, а друг предлага почивка в Румъния на английски. От своя страна ръководството на Софийската епархия предупреди за измами свързани с