Делегация от Черна гора гостува в Ловеч

https://www.24chasa.bg/novini/article/7637045 www.24chasa.bg

Фотоизложба, концерти и официални разговори изпълниха програмата на гостуващата в Ловеч делегация от побратимения град Колашин, Черна гора. Тричленната делегация се води лично от кмета Милосав Булатович, който за втори път гостува в Ловеч, след като на 11 май бе сред официалните лица на празника на града.

На 3 септември делегацията имаше официални разговори с ръководството на Община Ловеч - в лицето на кмета Корнелия Маринова и зам.- кметовете Венцислав Христов и Даниел Колев. Набелязани бяха бъдещи съвместни инициативи.

Гостите проявиха интерес към общинското радио и посетиха студиото, където ръководителят Никола Колев разказа за формата и историята на местната медия.

Откриването на фотоизложбата "Градовете разказват" на 2 септември вечерта се превърна в истински празник за възрожденския квартал "Вароша". Черногорците от танцовия състав минаха с дефиле през Покрития мост и със своите песни и танци привлякоха вниманието на гражданите.

Фолклорният състав "Даниловград" изпълни своите танци и песни, както в изложбената зала, така и на откритата сцена на площад "Тодор Кирков". В програмата участваха и танцьорите на ТФ - "Балкански огън" от Народно читалище "Бяла Анаста - 2016" - Ловеч .

Специално за събитието в Ловеч от София пристигна и Йелена Филипович, консул в посолството на Черна гора в България.

Изложбата в Художествената галерия бе открита от кметове на Ловеч и Колашин. Корнелия Маринова припомни бързината и експедитивната работа по установяване на културни връзки между двата града. Идеята за побратимяване се роди в Ловеч на 11 май т.г, подписването на споразумението стана на 14 юли, а на 1 септември имаме реални резултати, каза кметът на Ловеч.

"Твърди се, че да колекционираш снимки - това означава да събираш света на едно място. Днес за младото поколение е по-лесно от всякога да прави снимки с телефона си и да ги разпространява. Но когато фотосите са подредени в една изложба, те оживяват пространството, далечният свят става близък и същевременно мамещ да видиш оригинала", каза Корнелия Маринова.

От своя страна Милосав Булатович говори за красотата на своя град, както и за значението на подобни културни връзки, които работят за мир и развитие на Балканите.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Видимо угрижена, Деси Банова обядва със своя близка приятелка, видяха зорките папараци на "България Днес". За неангажиращата среща бившата синоптичка залага на дантелена черна рокля, която синхронизира идеално с дългите й руси коси. Впечатление прави червеният конец против уроки, който Деси е вързала на лявата си ръка.

Актьорът Тончо Токмакчиев е баш дядо, видяха топпапараците на "България Днес". Дъщерята на комика Таня, която живее със семейството си в Испания, се е прибрала за малко в България. По този повод щастливият кукувец гордо разходи 11-месечния си внук в столицата. Компания му правеха жена му и дъщеря му,

Проблеми с киберсигурността и хакерските атаки изпитва Светия Синод, установи проверка на "България Днес". В момента един от официалните сайтове на митрополитите рекламира епилация на краката на китайски език, а друг предлага почивка в Румъния на английски. От своя страна ръководството на Софийската епархия предупреди за измами свързани с