Делегация от Черна гора гостува в Ловеч

https://www.24chasa.bg/novini/article/7637045 www.24chasa.bg

Фотоизложба, концерти и официални разговори изпълниха програмата на гостуващата в Ловеч делегация от побратимения град Колашин, Черна гора. Тричленната делегация се води лично от кмета Милосав Булатович, който за втори път гостува в Ловеч, след като на 11 май бе сред официалните лица на празника на града.

На 3 септември делегацията имаше официални разговори с ръководството на Община Ловеч - в лицето на кмета Корнелия Маринова и зам.- кметовете Венцислав Христов и Даниел Колев. Набелязани бяха бъдещи съвместни инициативи.

Гостите проявиха интерес към общинското радио и посетиха студиото, където ръководителят Никола Колев разказа за формата и историята на местната медия.

Откриването на фотоизложбата "Градовете разказват" на 2 септември вечерта се превърна в истински празник за възрожденския квартал "Вароша". Черногорците от танцовия състав минаха с дефиле през Покрития мост и със своите песни и танци привлякоха вниманието на гражданите.

Фолклорният състав "Даниловград" изпълни своите танци и песни, както в изложбената зала, така и на откритата сцена на площад "Тодор Кирков". В програмата участваха и танцьорите на ТФ - "Балкански огън" от Народно читалище "Бяла Анаста - 2016" - Ловеч .

Специално за събитието в Ловеч от София пристигна и Йелена Филипович, консул в посолството на Черна гора в България.

Изложбата в Художествената галерия бе открита от кметове на Ловеч и Колашин. Корнелия Маринова припомни бързината и експедитивната работа по установяване на културни връзки между двата града. Идеята за побратимяване се роди в Ловеч на 11 май т.г, подписването на споразумението стана на 14 юли, а на 1 септември имаме реални резултати, каза кметът на Ловеч.

"Твърди се, че да колекционираш снимки - това означава да събираш света на едно място. Днес за младото поколение е по-лесно от всякога да прави снимки с телефона си и да ги разпространява. Но когато фотосите са подредени в една изложба, те оживяват пространството, далечният свят става близък и същевременно мамещ да видиш оригинала", каза Корнелия Маринова.

От своя страна Милосав Булатович говори за красотата на своя град, както и за значението на подобни културни връзки, които работят за мир и развитие на Балканите.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

След доцент Деси Бакърджиева става професор Лили АНГЕЛОВА снимки: Пламен КОДРОВ Над 200 симпатични и пищящи фенки на Наум Шопов-младши дойдоха на прожекцията на сериала "Откраднат живот" в столично кино, видя "България Днес". "По-полека, една след друга", радваха се фотографите на интереса, който предизвика синът на Христо Шопов

Служители на почистващите фирми в София миха вчера булеварди и улици. Общо 788 дка улици са измити за първите два месеца на годината в София. По-топлата зима позволява общината да предприеме подобни действия, които са част от мерките за по-чист въздух. През януари машинно са измити 406 дка улици, а до 17 февруари - още 382 дка

Той може да е озвучавал най-известния скъперник на света - Ебенизър Скрудж, но не пести пари да празнува щедро с приятели рождения си ден. С тези мисли как да прекара празника си навръх 3 март топпапараците на "България Днес" изловиха театралната звезда Георги Новаков. Дългогодишният глас зад кадър се разхождаше умислен по улиците и умуваше как да