Ударно строят площадка за компостиране на био отпадъци в Севлиево, кметът провери

https://www.24chasa.bg/region/article/7638054 www.24chasa.bg
Д-р Иван Иванов провери на място хода на строителството

Кметът на Севлиево д-р Иван Иванов инспектира строителството на инсталацията за компостиране, която се изгражда в рамките на проект „Прилагане на децентрализиран модел за управление на био отпадъците в общините Севлиево, Дряново и Сухиндол, включително изграждане на необходимата техническа инфраструктура – система за разделно събиране и съоръжение за рециклиране на събраните био отпадъци“.

Изграждането на площадката започна през април тази година и съгласно проекта ще бъдат изградени две инсталации за компостиране на територията на общините Дряново и Севлиево, със съответните капацитети - 900 т и 3000 т годишно третирани биоразградими отпадъци, съобщиха от местната администрация. Съоръжението в Община Севлиево ще представлява технология за компостиране на редове на открито с принудителна аерация. Системата за разделно събиране за площадка Севлиево ще обхваща самия град и 10 населени места с население над 500 души, а за площадка Дряново ще обхваща град Дряново и 1 населено място. За община Сухиндол се предвижда изграждане на площадка за компостиране на място.

„Строително-монтажните дейности се изпълняват качествено и се очаква да приключат до края на месеца. Паралелно започваме информационно – разяснителна кампания като част от процеса по внедряване на системата за разделно събиране и рециклиране на събраните био отпадъци“, обясни д-р Иванов.