Отнеха пари и имоти за 535 хил. лв. от обвинен в лихварство и черно тото в Гоце Делчев

https://www.24chasa.bg/novini/article/7640326 www.24chasa.bg

Окръжният съд в Благоевград отне имущество за близо 535 хил. лв. от обвинен в лихварство и черно тото. Борислав Мавродиев от Гоце Делчев и бившата му съпруга Виктория загубиха делото, което КПКОНПИ заведе в съда в Благоевград.

Комисията за незаконно придобито имущество е установила, че доходите на Мавродиев и жена му от 2004 до 2014 г. са придобити пряко или косвено от престъпна дейност, защото не са установени законни източници. Извършените разходи надвишават получените приходи с 508 421 лв.

Съдът постанови решение, с което да се отнеме в полза на държавата на имущество на стойност 534 589 лв. Това са дялове от фирми, в които двамата са участвали, поземлен имот, върнати заеми, продадени 9 автомобила, погасителни вноски по кредити.

В хода на делото за отнемане на имуществото няколко роднини са декларирали, че са дали заеми на Мавродиев, но съдът отказа да ги приеме като източник на средства, защото нямало доказателства те пък откъде са придобити.

Тъстът на обвинения в лихварство и черно тото пък е сред големите бизнесмени в Гоцеделчевско, който има фирма за добив и обработка на мрамор, както и голям туристически комплекс. Той също е декларирал, че е помагал на семейството на дъщеря си, но документи за това нямало.

Съдия Катя Бельова е категорична, че искането за конфискуване на имуществото трябва да се уважи. Решението не е окончателно и може да се обжалва.

Мавродиев бе арестуван през април 2010 г. на летището в София, на връщане от Италия. Освен него при спецакцията бяха задържани още няколко души от Гоце Делчев, обвинени в черно тото. Срещу някои от тях делата приключиха с условни присъди. Делото срещу Мавродиев за лихварство още не е приключило.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Видимо угрижена, Деси Банова обядва със своя близка приятелка, видяха зорките папараци на "България Днес". За неангажиращата среща бившата синоптичка залага на дантелена черна рокля, която синхронизира идеално с дългите й руси коси. Впечатление прави червеният конец против уроки, който Деси е вързала на лявата си ръка.

Актьорът Тончо Токмакчиев е баш дядо, видяха топпапараците на "България Днес". Дъщерята на комика Таня, която живее със семейството си в Испания, се е прибрала за малко в България. По този повод щастливият кукувец гордо разходи 11-месечния си внук в столицата. Компания му правеха жена му и дъщеря му,

Проблеми с киберсигурността и хакерските атаки изпитва Светия Синод, установи проверка на "България Днес". В момента един от официалните сайтове на митрополитите рекламира епилация на краката на китайски език, а друг предлага почивка в Румъния на английски. От своя страна ръководството на Софийската епархия предупреди за измами свързани с