Костинброд разполага с две нови площадки за спорт на открито

https://www.24chasa.bg/region/article/7640476 www.24chasa.bg

От днес град Костинброд разполага с две нови площадки за спорт на открито за всички.

В градинката зад площад „Иван Вазов“ и пред военните блокове на улица „Васил Левски“ се създаде нов кът за отдих и спорт. Там вече има площадка за стрийт фитнес с комбинирана многофункционална тренировъчна конструкция.

Преди една година в един от приемните дни на кмета на община Костинброд и председателя на ОбС-Костинброд дойдоха млади хора с желанието да има стрийт фитнес на открито. Тогава се постави началото на тази идея и се определи мястото.

Стрийт фитнесът се намира в новата градинка в центъра на град Костинброд. Във вече оформилата се градинка има пейки, беседка и осветление. На останалата площ се постави хумус и се направи затревяване и залесяване на дървета, за да се превърне в едно прекрасно място за почивка в непосредствена близост до новия ни централен градски площад.

Стадион „Бенковски“, кв. Маслово също има нова придобивка от днес.

Фитнес съоръжения на открито са поставени на входа на стадиона, в който тренира общинският футболен отбор „Костинброд-2012“, както и децата от лекоатлетическия клуб. Стадионът е отворен ежедневно както за тренировки на клубовете, така и за граждани от всички възрасти.

Община Костинброд активно работи за популяризирането на спорта като активен и здравословен начин на живот, като възможност за социализация на деца и младежи.

Личният пример винаги носи положителна енергия! Това, че успяхме да направим този обект, е изключително важно за подрастващото поколение. С тази модерна площадка младите могат да спортуват навън. Пазете ги, те са ваши.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Видимо угрижена, Деси Банова обядва със своя близка приятелка, видяха зорките папараци на "България Днес". За неангажиращата среща бившата синоптичка залага на дантелена черна рокля, която синхронизира идеално с дългите й руси коси. Впечатление прави червеният конец против уроки, който Деси е вързала на лявата си ръка.

Актьорът Тончо Токмакчиев е баш дядо, видяха топпапараците на "България Днес". Дъщерята на комика Таня, която живее със семейството си в Испания, се е прибрала за малко в България. По този повод щастливият кукувец гордо разходи 11-месечния си внук в столицата. Компания му правеха жена му и дъщеря му,

Проблеми с киберсигурността и хакерските атаки изпитва Светия Синод, установи проверка на "България Днес". В момента един от официалните сайтове на митрополитите рекламира епилация на краката на китайски език, а друг предлага почивка в Румъния на английски. От своя страна ръководството на Софийската епархия предупреди за измами свързани с