Два сигнала за замърсени реки проверява екоинспекцията в Пазарджик

https://www.24chasa.bg/region/article/7645503 www.24chasa.bg

Два сигнала за замърсени реки проверява регионалната инспекция по околна среда в Пазарджик. Сигналите са получени на зеления телефон, което е довело до незабавни проверки на място, съобщиха от екоинспекцията.

Първият сигнал е за замърсяване с нефтени продукти и наличието на умряла риба в Брациговска река, в района на едноименната община. При незабавната проверка не са установени мазни петна в реката, не е открита и умряла риба. Установено е, че реката е замърсена след неправилно наторяване на ливади с ферметационен продукт от централи за производство на електроенергия от биогаз. От екоинспекцията издирват собственика на ливадите, който ще бъде санкциониран за замърсяването.

Вторият сигнал е за замърсяването на коритото на река Рибна, на територията на община Велинград. При проверка е установено, че коритото на реката е замърсено в защитената местност "Меандрите на река Рибна", на територията на горско стопанство "Чепино", с битови отпадъци. Направено е предписание на директора на горското стопанство за незабавно почистване на замърсените участъци е недопускане на ново замърсяване.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Видимо угрижена, Деси Банова обядва със своя близка приятелка, видяха зорките папараци на "България Днес". За неангажиращата среща бившата синоптичка залага на дантелена черна рокля, която синхронизира идеално с дългите й руси коси. Впечатление прави червеният конец против уроки, който Деси е вързала на лявата си ръка.

Актьорът Тончо Токмакчиев е баш дядо, видяха топпапараците на "България Днес". Дъщерята на комика Таня, която живее със семейството си в Испания, се е прибрала за малко в България. По този повод щастливият кукувец гордо разходи 11-месечния си внук в столицата. Компания му правеха жена му и дъщеря му,

Проблеми с киберсигурността и хакерските атаки изпитва Светия Синод, установи проверка на "България Днес". В момента един от официалните сайтове на митрополитите рекламира епилация на краката на китайски език, а друг предлага почивка в Румъния на английски. От своя страна ръководството на Софийската епархия предупреди за измами свързани с