С 590 хиляди лв. ремонтират покрива на болницата в Горна Оряховица

https://www.24chasa.bg/region/article/7645741 www.24chasa.bg
Инж.Добромир Добрев и шефът на общинската болница д-р Иван Иванов обсъдиха предстоящия ремонт

Започнаха ремонтно-възстановителните работи на покрива на южното крило на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Горна Оряховица. Първият етап включва ремонтни дейности на покрива над Гинекологичното отделение, а на втория етап ще се подменя покритието над Родилно отделение. След ремонтно-възстановителните работи на покрива ще се направи ремонт и на засегнати помещения в АГО – освежаване на мазилка, подмяна на подова настилка, смяна на неподменена стара дограма и др, съобщиха от местната администрация.

Средствата, с които ще се извърши ремонта, са отпуснати от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към МС. Засега е отпуснато финансиране за първия етап от ремонтните дейности, които са в размер на 590 хил. лв. с ДДС.

„Радвам се, че проектът за ремонт на покрива на болницата получи одобрение. Покривът не е ремонтиран основно от самото построяване на сградата, правени са само частични подобрения. По този начин ще продължим да инвестираме във всяко отделение на болницата, а след това ще можем да инвестираме поетапно и в енергийна ефективност на цялата сграда. Продължаваме да работим в тази насока. Очакваме да бъдат одобрени и средствата за втория етап от ремонта на покрива", каза кметът инж.Добромир Добрев.

От местната управа се надяват на хубаво време, за да може ремонтът да приключи навреме. Срокът за изпълнение е 52 дни. "Фирматаизпълнител  е доказала професионализма си и ще се справи с поставените задачите. С модернизирането на тези две много важни отделения, ще можем да се конкурираме с големи държавни болници“, коментира кметът. На символичния старт на ремонтно-възстановителните работи присъства и зам.-кметът Деница Коева.

„Благодаря на инж. Добрев и на ръководството на Общината за разбирането и подкрепата.  Родилно отделение е едно от двете в областта и то има своя авторитет и своите добри специалисти. Досега задържахме основни ремонти заради лошото състояние на покрива, сега имаме възможността да направим и подобрим условията, което ще се отрази и на работата на колегите“, каза управителят на МБАЛ „Св. Иван рилски“ д-р Иван Иванов.

Кметът добави, че освен тази инвестиция, в болницата е в ход и друга - за подмяна на товарния и пътническия асансьори, адаптирани и за хора с увреждания. "До края на месеца се надяваме да приключи процедурата и до края на годината асансьорите да бъдат подменени. Ремонтните дейности ще се извършат със средства от „Красива България“", обясни инж.Добрев.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Да види майка си е предсмъртното му желание Тежко болен българин, лекуван в Италия, избра да издъхне в родината си. 34-годишният нашенец поема на своето последно пътуване, за да види родната си майка, преди да затвори очи завинаги. Покъртителната история разплака България и Италия, след като бе публикувана на сайта на медицинска организация в

Първа експозиция за слепи в България. След обиколката всеки трябва да познае какво е усетил Да видиш Дунав мост, но не с очи, а с ръце! Това предлага първата по рода си изложба за незрящи у нас. Девет експоната могат да бъдат усетени в Историческия музей в Русе, научи "България Днес". Посетителите преживяват едни от най-емблематичните сгради в

Снимка на пътен полицай яхнал тротинетка и движещ се в средата на централен булевард в столицата стана абсолютен хит в социалните мрежи