35 първокласници повече в добричките училища

https://www.24chasa.bg/region/article/7646194 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Близо 650 първокласници - с 35 повече от миналата година, ще прекрачат училищния праг в Добрич. Те ще бъдат посрещнати тържествено във всички училища от техните учители – каза зам.-кметът д-р Емилия Баева. Всеки първокласник ще получи от кмета Йордан Йорданов по две упражнителни тетрадки по писане и смятане със символи на града, комплект цветни моливчета, светлоотразителна лепенка за раница и лично поздравление. В общинските училища ще се обучават около 7430 ученици в 335 паралелки. В детските градини се възпитават над 2150 деца. За първи път 535 деца разпределени в 21 първи групи ще прекрачат прага на детските градини – каза още д-р Баева.

Тя припомни за амбициозната програма това лято на общината – ремонт на детски градини, ясли, които се финансират от бюджета на общината.

В детските ясли със заделените средства в капиталовата програма в размер на 180 000 лева са извършени основни ремонти дейности и е създадена привлекателна и уютна атмосфера за малчуганите. Подмяна на дограма, ремонт на фасадите, изграждане на нови огради са сред дейностите, които община Добрич извърши в детските градини. За тази дейност са осигурени 580 000 лева от общинския бюджет. Допълнително, от бюджетите на детските градини са осигурени материали за благоустрояване и боядисване на занимални, кухненски блокове и за подобряване на материалните условия и интериора на детските заведения.

Със средства от училищните бюджети са извършени ремонтни дейности за над 430 хил. лв. Пред всички учебни заведения са освежени и боядисани пешеходните пътеки.

Навреме са доставени необходимите учебници и учебни помагала за всички деца от подготвителните групи и за учениците от I до VII клас, на обща стойност 253 хил. лв.

По проект на общината, финансиран по оперативна програма „Региони в растеж“ продължават ремонтните дейности в основно училище „Христо Ботев“, езикова гимназия „Гео Милев“, природоматематическа гимназия „Иван Вазов“ и детска граници „Зорница“. В училищата е създадена временна организация на учебния процес – съобщи Баева.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Видимо угрижена, Деси Банова обядва със своя близка приятелка, видяха зорките папараци на "България Днес". За неангажиращата среща бившата синоптичка залага на дантелена черна рокля, която синхронизира идеално с дългите й руси коси. Впечатление прави червеният конец против уроки, който Деси е вързала на лявата си ръка.

Актьорът Тончо Токмакчиев е баш дядо, видяха топпапараците на "България Днес". Дъщерята на комика Таня, която живее със семейството си в Испания, се е прибрала за малко в България. По този повод щастливият кукувец гордо разходи 11-месечния си внук в столицата. Компания му правеха жена му и дъщеря му,

Проблеми с киберсигурността и хакерските атаки изпитва Светия Синод, установи проверка на "България Днес". В момента един от официалните сайтове на митрополитите рекламира епилация на краката на китайски език, а друг предлага почивка в Румъния на английски. От своя страна ръководството на Софийската епархия предупреди за измами свързани с